Monday, July 22, 2013

Lemon Licorice Curd Tart

Citron-lakritscurden, som jag bloggade om igår har jag använt i bl.a. dessa portionspajer. Så gott tillsammans med hallon. Vid servering ta gärna fler hallon än ett :)

The lemon-licorice curd I blogged about yesterday, I have used to make these tarts. Lovely with raspberries. When serving please use more raspberries than one :)



Citron-Lakritscurdpaj

2 dl vetemjöl
1,5 dl mandelmjöl
2 dl havregryn
1 dl socker
0,5 dl farinsocker
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
en nypa lakritspulver
180 g smör, kallt
1 ägg

fyllning
citron-lakritscurd
hallon

Värm ugnen till 175 grader C och smörj en bakform, (26 cm), eller några mindre portionsformar.

I en skål, blanda samman mjöl, mandelmjöl, båda socker, bakpulver, lakritspulver och salt. Tillsätt smör och ägg, och arbeta in dem i blandningen med händerna eller en gaffel. Tryck degen i den förberedda formen i ett jämnt lager. Grädda i ugnen ca 15-20 minuter. Låt svalna.

Fyll botten med curd och toppa med hallon.


Lemon Licorice Curd Tart

2 dl flour
1,5 dl almond meal
2 dl rolled oats
1 dl sugar
0,5 dl brown sugar
1 tsp baking powder
1/4 tsp salt
a pinch of licorice powder
180 g butter, cold
1 egg

filling
lemon licorice curd
raspberries

Preheat oven to 175 degrees C and grease a pan, (26 cm), or small individual pans.

In a bowl, mix together flour, almond meal, sugars, baking powder, licorice powder , and salt. Add the butter and egg, and work them into the mixture using your hands or a fork. Pat the dough into the baking pan and bake until browned and ready, appr. 15-20 minutes.

Let the crust cool. When the crust is cooled, fill it with the curd and top with raspberries.

15 comments:

  1. Spännande!
    Låter gott, fast jag föredrar utan lakrits! ;)
    Ha en toppen dag!
    Kramar!
    //Lana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Lana. Gott utan lakrits också :) Kram

      Delete
  2. Mums, så gott! Just kombon lakrits och hallon är supergott. Jag gjorde ju en glass för länge sedan med just den kombon. Blev hur gott som helst minns jag :) Kram på dig!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det är ju så gott :) Glass av dessa smaker låter otroligt gott det med. Sommarkram!

      Delete
  3. Åh MUMS! Jag älskar lakrits pulver, är det alltid en underbar överraskning. Tack för receptet och hoppas du njuter av sommaren kära Katarina.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack fina du! Hoppas du har en fin sommar också, kram!

      Delete
  4. mums låter mycket gott : ) kramar Sofia

    ReplyDelete
  5. So pretty! I don't think I've ever seen licorice powder here.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Chris! I believe licorice powder is more common in the Nordic countries.

      Delete
  6. Men åh vad gott, och så fina små pajer! :D

    ReplyDelete