Citron-lakritscurden, som jag bloggade om igår har jag använt i bl.a. dessa portionspajer. Så gott tillsammans med hallon. Vid servering ta gärna fler hallon än ett :)

The lemon-licorice curd I blogged about yesterday, I have used to make these tarts. Lovely with raspberries. When serving please use more raspberries than one :)



Citron-Lakritscurdpaj

2 dl vetemjöl
1,5 dl mandelmjöl
2 dl havregryn
1 dl socker
0,5 dl farinsocker
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
en nypa lakritspulver
180 g smör, kallt
1 ägg

fyllning
citron-lakritscurd
hallon

Värm ugnen till 175 grader C och smörj en bakform, (26 cm), eller några mindre portionsformar.

I en skål, blanda samman mjöl, mandelmjöl, båda socker, bakpulver, lakritspulver och salt. Tillsätt smör och ägg, och arbeta in dem i blandningen med händerna eller en gaffel. Tryck degen i den förberedda formen i ett jämnt lager. Grädda i ugnen ca 15-20 minuter. Låt svalna.

Fyll botten med curd och toppa med hallon.


Lemon Licorice Curd Tart

2 dl flour
1,5 dl almond meal
2 dl rolled oats
1 dl sugar
0,5 dl brown sugar
1 tsp baking powder
1/4 tsp salt
a pinch of licorice powder
180 g butter, cold
1 egg

filling
lemon licorice curd
raspberries

Preheat oven to 175 degrees C and grease a pan, (26 cm), or small individual pans.

In a bowl, mix together flour, almond meal, sugars, baking powder, licorice powder , and salt. Add the butter and egg, and work them into the mixture using your hands or a fork. Pat the dough into the baking pan and bake until browned and ready, appr. 15-20 minutes.

Let the crust cool. When the crust is cooled, fill it with the curd and top with raspberries.