Sommar och sol, då är det gott med glass, gärna hemgjord. Den här glassen har smakerna jordgubb, cheesecake och kexsmul. Ben & Jerrys har en version på denna, men jag kan ärligt säga att hemgjord blir så mycket godare. 

Summer and sun, what better time to eat ice cream, preferably homemade. This ice cream has the flavors of strawberry, cheesecake and cookie crumbs. Ben & Jerry's has a version of this, but I can honestly say that homemade is so much tastier.


Strawberry Cheesecake Crumb Ice cream

crumb
5 pieces digestive biscuits, crushed
1 tbsp sugar
3 tbsp butter, melted

85 g cream cheese, room temperature
2 dl sugar
3 dl strawberries, mashed
2,5 dl whipping cream
2,5 dl milk

Mix digestive and sugar. Stir in the melted butter and mix. Store in the refrigerator.

In a bowl, whisk cream cheese until smooth. Add sugar and continue whisking until combined. Whisk in strawberries, cream and milk until fully incorporated. Refrigerate for 1 -2h. Pour mixture into ice-cream maker, process according to manufacturer instructions. When the ice cream is almost ready, pour in the crumble. Put the ice cream in a freezer friendly container and freeze for 2 h.



Jordgubb-Cheesecake Smulglass

smul
5 st digestive kex, krossade
1 msk socker
3 msk smör, smält

85 g färskost, rumstemperatur
2 dl socker
3 dl jordgubbar, mosade
2,5 dl vispgrädde
2,5 dl mjölk

Blanda kex och socker. Rör i det smälta smöret och blanda. Förvara i kylskåp.

I en skål vispa färskost, tillsätt socker och fortsätt vispa tills blandat. Vispa i jordgubbar, grädde och mjölk för hand tills allt är kombinerat. Ställ i kylskåp i 1-2 timmar. Häll blandningen i glassmaskinen, bearbeta enligt tillverkarens instruktioner. När glassen är nästan klar, blanda i smulet. Häll glassen i en frystålig burk och frys några timmar.