I can not get enough of rhubarb, so here you get another recipe. Close your eyes if you do not like or are tired of rhubarb :) Happy Midsummer to all of you! I hope you will have a great day! Today we also celebrate my parents, who have been married for 38 years!!
Rhubarb Almond Shortbread Cookies
120 g butter
3/4 dl sugar
1/4 tsp almond extract
2 dl flour
0,5 dl almond meal
1 dl rhubarb jam / rhubarb compote
Preheat the oven to 175°C. Beat together butter, sugar, and almond extract in a bowl until light and fluffy. Mix in the flour and almond meal. Roll dough into balls. Place dough balls onto a parchment paper lined baking sheet. Using your thumb make an indention in the center of each cookie. Fill each indention with rhubarb jam / compote. Bake for 10-12 minutes.
Rabarber Mandel Mördegscookies
120 g smör
3/4 dl socker
1/4 tsk mandelextrakt
2 dl vetemjöl
0,5 dl mandelmjöl
1 dl rabarbersylt / rabarberkompott
Värm ugnen till 175 ° C. Vispa ihop smör, socker och mandelextrakt i en skål tills ljust och fluffigt. Blanda i mjöl och mandelmjöl. Rulla degen till bollar. Placera bollarna på ett bakplåtspappersklädd plåt. Använd tummen för att göra en inbuktning i mitten av varje kaka. Fyll varje med rabarbersylt eller -kompott. Grädda i 10-12 minuter.
6 Comments
Spännande med även en småkaka med rabarber! 38 år, wow! Grattis till dina föräldrar :)
ReplyDeleteTack så mycket Marja!
DeleteJag tänker verkligen inte blunda! Så gott som det är med rabareber. Och kombo rabarber och småkaka måste vara perfekt. Hoppas du också får en fin midsommar! Och grattis till dina föräldrar.
ReplyDeleteTack, ja visst är det så gott med rabarber. Tack detsamma!
DeleteHaha, nä aldrig kan en tröttna på rabarber! Bloggade om liknande kakor för en del år sedan fast hade polenta i. Mandelmjöl låter ju 100 gånger godare! :)
ReplyDeleteRoligt att höra! Mandelmjöl gillar jag :)
Delete