Sunday, June 9, 2013

Lemon Cake with Mandarines

Det här är ett recept min mamma fått av en väninna, som jag lite ändrat på :) En saftig tårta med smak av citron och mandarin. Passar bra till sommarens kalas och blir perfekt på midsommarbordet.

This is a recipe my mom got from a friend, which I changed a little :) A moist cake with flavors of lemon and mandarin. Ideal for summer parties and it will be perfect to serve on midsummer.


Citrontårta med mandariner

200 g smör, rumsvarmt
2 dl socker
2 ägg
1 citron, skal och saft
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk

fyllning
3 ägg
1,5 dl socker
1 stor citron, skal och saft
20 g smör

2 dl vispgrädde, vispad
manadarinklyftor på burk

Vispa smör och socker fluffigt. Vispa ner äggen, ett i taget. Blanda ner citronskal och saft. Blanda i mjöl, bakpulver och vaniljsocker växelvis med mjölken. Häll smeten i en smord rund form och grädda i 175 grader ca 20 minuter.

Koka ägg, socker och citron till en kräm. Ta av från spisen och blanda i smöret. Låt svalna. Blanda sedan i vispad grädde.

Dela kakbottnet i två delar och fyll ena bottnet med hälften av fyllningen. Lägg på mandarinklyftor. Lägg på det andra kakbottnet och bred på fyllningen. Toppa med mandarinklyftor. Låt stå svalt.


Lemon Cake with Mandarines

200 g butter, unsalted
2 dl sugar
2 eggs
1 lemon, zest and juice
2 dl flour
1 tsp baking powder
1 tsp vanilla
1 dl milk

filling
3 eggs
1,5 dl sugar
1 lemon, zest and juice
20 g butter

2 dl whipping cream, whipped
mandarin segments in a jar

Beat butter and sugar until fluffy. Beat in the eggs, one at a time. Mix in the lemon zest and juice. Mix in flour, baking powder and vanilla sugar alternately with the milk. Pour batter into a greased round shape and bake at 175 degrees for about 20 minutes.

Heat eggs, sugar and lemon to a cream. Remove from the heat and mix in the butter. Allow to cool. Then mix in the whipped cream.

Divide the cake in two parts and fill one with half of the filling. Add the mandarin segments. Place the second cake base on the filling and spread  the rest of the filling on top. Top with mandarin segments. Let stand in a cool place.


18 comments:

  1. Ser så smaskens och gott ut! :)
    Ha en fin dag!
    Kram kram
    //Lana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack, den var mycket god! Ha det bra, kram!

      Delete
  2. Varmasti raikkaan makuinen kakku!:)

    ReplyDelete
  3. Jag vill ha den nu! Jättesnyggt med gult. Somrigt:)

    ReplyDelete
  4. Åhhh wow vilken färgglad och fin tårta, älskar färgen!

    ReplyDelete
  5. En riktig sommarsolstårta ju, ser så väldigt saftig och god ut med det gula. En tårta som man inte bra blir glad av äta men också glad av att se!

    Tack för att du ville tycka till lite om veckomenyn, bilder kan vi hålla med om att det ger en liten extra skjuts åt tipsen, funderar på att göra en collagevariant.

    Ha en fin vecka,
    kramar från oss.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack, så snällt av er att säga. Den var verkligen mycket god. Låter mycket bra med veckomenyn.
      Kram

      Delete
  6. Wow, so beautiful... Really impressive.

    ReplyDelete
  7. Vilken fräsch sommartårta kram Diana

    ReplyDelete
  8. Åhå, så tjusigt, ser riktigt saftig och god ut!

    ReplyDelete