Tomatbaserade såser gillas i vårt hem och man kan lätt variera dem med olika smaker. Denna gång blev det bl.a. kikärtor och spenat. Så gott. 

Vi njuter av lugnet och dagarna här på landet hos mamma och pappa. Idag blir det en cykeltur i det soliga vädret och varmare väder har lovats. 

Tomato-based sauces are liked in our home and you can easily vary them with different flavors. This time I used chickpeas and spinach. So delicious.

We are enjoying the tranquility and the days here in the country with mom and dad. Today we are going on a bike ride in the sunny weather and warmer weather is promised :)


Chickpea-Spinach Sauce

1 tbsp oil
1 large onion, diced
100 g frozen spinach
1 can chickpeas, rinsed and drained
1 can crushed tomatoes
sambal oelek
sugar
0,5 dl creme fraiche
salt
pepper

Heat a sauce pan over medium-high heat. Add oil, the onion and the spinach and saute for 5 minutes. Stir in sambal oelek and sugar, then add chickpeas, and tomatoes. Cook for 15  minutes. Remove from heat and stir in creme fraiche, salt and pepper. Serve with quinoa or rice.


Kikärt-Spenatsås

1 msk olja
1 stor lök, tärnad
100 g fryst spenat
1 burk kikärtor, sköljda och avrunna
1 burk krossade tomater
sambal oelek
socker
0,5 dl creme fraiche
salt
peppar

Värm en kastrull på medelhög värme. Tillsätt olja, lök och spenat och stek i 5 minuter. Rör i sambal oelek och socker, tillsätt sedan kikärtor och tomater. Koka i 15 minuter. Ta bort från värmen och rör i crème fraiche, salt och peppar. Servera med quinoa eller ris.

Om det blir mat över kan man blanda såsen med quinoa och värma följande dag
If you have leftovers, you can mix the sauce with quinoa and warm the following day