Monday, June 10, 2013

Banana-Speculoos Muffins

Jag fortsätter att testa speculoos-smöret i olika bakverk. Muffinsen blir saftiga och keksmöret passar bra tillsammans med banan. Yummy!

I continue to try speculoos-butter in baked goods. These muffins are moist and the cookie butter goes well together with the banana. Yummy!


Banan-Speculoosmuffins

100 g smör, mjukt
2 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl kvarg, vaniljsmak
1 banan, mosad
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
speculoos

Rör ihop smör och socker. Tillsätt äggen och rör om ordentligt. Blanda i vaniljsocker, kvarg och mosad banan. Tillsätt sedan mjöl, bakpulver. Fyll muffinsformar med smeten och klicka lite speculoos på toppen av varje muffins. Grädda i 180 grader ca 15 minuter.

 

Banana-Speculoos Muffins

100 g butter, softened
2 dl sugar
2 eggs
1 tsp vanilla sugar
1,5 dl quark, vanilla flavor
1 banana, mashed
3 dl flour
1 tsp baking powder
speculoos spread

Stir together butter and sugar. Add the eggs and stir well. Mix in vanilla sugar, quark and the mashed banana. Then add the flour and baking powder. Fill muffin cups with the batter and put some speculoos on top of every muffin. Bake at 180 degrees for 15 minutes.

17 comments:

  1. Det där smöret blev man ju nyfiken på och det är man inte ensam om... ;)

    Vi andra, som inte hittar det i affären, kan kanske testa att göra det själv. Titta här http://bigbaketheory.com/2012/08/03/homemade-speculoos-spread/.

    Roligt att se dina tips på vad man kan använda det till! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det är ett gott smör :) Jag har också funderat på att göra det själv, så tack för receptet och din kommentar!

      Delete
  2. I see that you also love speculaas spread! I do too!
    Your banana muffins with that spread must atste awesomely delicious! :) They look pretty too! ;) x

    ReplyDelete
  3. Wonderful combination!Love it!
    Hugs,dear!

    ReplyDelete
  4. Smaskens! Du frestas så mycket! ;):)
    ha en fin dag!
    Kramar!
    //Lana

    ReplyDelete
  5. Looks fantastic Katarina! I've never tried speculoos spread before. A new ingredient to try :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you! Speculoos is really yummy :)

      Delete
  6. Ser mycket gott ut. Du kan du vännen : ) kram en trött målare ; ) i Hjo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Ja, du har målat mycket på senaste tid, det blir säkert fint. Kram

      Delete
  7. Haha, har letat efter Speculooskakor/smör sedan du bloggade om det första gången för en tid sedan. Verkar ju hur gott som helst!
    Nog tur ändå att jag inte hittat något här hemma för jag har haft "bakförbud" i Miss Meisters kök, och kommer fortsätta ha så tills jag kommer iform igen :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, den tycks inte finnas i de Nordiska länderna. Kanske jag borde ha en liten tävling på bloggen :)

      Delete