Wednesday, June 5, 2013

Banana Peanut Butter Chia Seed Pudding

Chiapudding har jag gjort tidigare här, här och här. Nu gjorde jag en ny version på banan och jordnötssmör. Den blev mycket god. Puddingen passar bra till frukost och som mellanmål. Har du gjort något med chiafrön?

I have made several chia puddings in the past here, here and here. Now, I made a new version with banana and peanut butter. It was very good. The pudding is ideal for breakfast and as a snack. Have you made anything with chia seeds?


Banana Peanut Butter Chia Pudding

2 tbsp chia seeds
2,5 dl almond milk / milk
1 banana
1 tbsp peanut butter

Mash the banana in a bowl. Stir in chia seeds and peanut butter. Whisk in the almond milk until combined. Place in the fridge overnight to thicken.


Banan Jordnötssmör Chiapudding

2,5 dl mandelmjölk / mjölk
1 banan
2 msk chiafrön
1 msk jordnötssmör

Mosa bananen i en skål. Rör i chiafrön och jordnötssmör. Häll i mandelmjölk och rör om. Placera i kylskåp över natten för att tjockna.

30 comments:

  1. Jag älskar chiapudding, men har aldrig testat med jordnötssmör i. Vilken bra idé!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, chiapudding är så gott och det passar bra att blanda i jordnötssmör också :) Tack!

      Delete
  2. Our taste buds are so similar!And that goes for our food habits!Love chia seeds and often make puddings like this delicious one of yours!
    Cheers,sweet Katarina!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Lenia! Yes, we like the same things :) Hugs!

      Delete
  3. I usually mix them in my morning oats or make a pudding like yours + cocoa powder.Yummy!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. That sounds delicious! Have a great day!

      Delete
  4. Måst eköpa chiafrön, ser dessa puddingar överallt - ser ut att vara något för mig! Särskilt denna med banan och jordnötssmör :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Testa gärna, jag gillar dem mycket!

      Delete
    2. Köpt och vevat ihop enligt ditt recept ovan, dock med tillägg av lite kakao. Nu väntar jag spänt på morgondagens frukost! :)

      Delete
    3. Kul Sara! Hoppas du gillar den.

      Delete
  5. Perfekt för mig som försöker använda en del chiafrön! och banan och jordnötssmör är ju en toppenkombo!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Roligt om du gillar denna kombination!

      Delete
  6. Jag är ju nyfrälst på det här med chiapudding (bland annat tack vare dig) och den här måste jag helt klart testa!

    ReplyDelete
  7. Chia frön har jag haft i bröd. Din pudding ser god ut : ) kram Sofia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, de går bra att ha i bröd också. Tack och kram!

      Delete
  8. Så gott! :-) Härliga och spännande smaker tillsammans. Blir något nytt att testa i sommar, tack för tipset!

    ReplyDelete
  9. Chia är nytt för mig, aldrig testat. Kanske ska göra det i sommar.

    Kram kram

    ReplyDelete
  10. Just chiapudding har jag aldrig gjort, men däremot har jag nästan alltid mald chia i mitt matbröd. Det gör att det blir saftigt och är ju dessutom supersupernyttigt med alla sina goda fettsyror. Chiafrön brukar jag också ha i min frukostgröt, och då lägger jag dem i blöt kvällen innan. Jag brukar också ha i lite mald chia i mina köttbullar. Borde ju funka även i vegetariska bullar av olika slag.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jag brukar också ha chia i bröd och i energibollar. Ja, det går säkert att ha i vegetariska bullar också. Tack för många bra tips.

      Delete
  11. Spännande! Jag testade overnight oats idag och det var så gott fast utan chiafrön. Ska köpa de när jag går och handlar idag :) Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Låter också spännande. Är det typ som bircher müsli? Kram

      Delete
  12. Jag älskar att göra chiapudding. Går att variera i all oändlighet med olika sorters mjölk, bär, frukt, nötter, kakao, karob, osv. Det är ju en bra ingrediens i bakning också. Och i gröten, och i davosgröt, och, och, och, haha :)
    Har faktiskt redan gjort en chiappudding som liknar den ovan, och tyckte den var mycket god :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, chia är väldigt användbart och jag har använt dem också i bröd, bakverk, gröt, energibollar...

      Delete
  13. I made your lovely chia dessert & loved it too. I haven't made a lot with my chia seeds but am experimenting a lot!
    Here are 2 success recipes using them though, hope you like it too! http://sophiesfoodiefiles.wordpress.com/2013/01/08/vegan-gluten-free-mango-clementine-smoothies-with-black-chia-seeds/ and:
    http://sophiesfoodiefiles.wordpress.com/2012/12/05/gluten-free-vegan-cashew-chocolate-pumpkin-spread-chia-smoothies/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Great! It's really yummy. I will check out your recipes :) Thanks!

      Delete