Det har varit kallt och ostadigt i Amsterdam de senaste dagarna, men idag borde vi få sol och 20 grader. Igår besökte vi Anne Frank House, vilket väckte många tankar. Helt ofattbart hur hemskt det måste ha varit. 
Idag får ni ett recept på min favorit pizzasås. Förut använde jag tomatpuré på pizzabotten, men nu gör jag gärna en egen tomatsås. Önskar er alla en fin söndag!

It has been cold in Amsterdam in recent days, but today we should get sunshine and 20 degrees. Yesterday we visited the Anne Frank House, which raised many thoughts. It's unbelievable how horrible it must have been.
Today, you get a recipe for my favorite pizza sauce. Before, I used tomato paste on the pizza base, but now I like to make my own sauce. I'm wishing you all a happy Sunday!


Tomatsås till Pizza

1 burk tärnad tomat
1 dl passerad tomat
0,5 lök, hackad
0,5 vitlök, hackad
socker
salt
peppar
torkad basilika
någon matsked creme bonjour, örter-vitlök
(sambal oelek)

på pizzan: såsen, färsk tomat/paprika, soltorkad tomat, mozzarella, riven cheddarost, färsk basilika.



Tomato Sauce for Pizza

1 can diced tomatoes
1 dl tomato passata
0,5 onion, chopped
0,5 garlic, chopped
sugar
salt
pepper
dried basil
1-2 tbsp creme bonjour, herbs and garlic
(sambal oelek)

on the pizza: the sauce, fresh tomato/bell pepper, sun-dried tomatoes, mozzarella, grated cheddar cheese, fresh basil.