Idag fyller min pappa år, jag hoppas att vi kommer att ses snart, grattis!!
What a warm and sunny weekend we had in Amsterdam. We have been enjoying long walks in the beautiful weather. Next week we should have 24 degrees :) Today you get a recipe for cookies with tart raspberries and sweet white chocolate. Very fresh and good in taste. Today is my dad's birthday, I hope we can meet soon, happy birthday!
Hallon-Vit Choklad Cookies
125 g smör, mjukt
1 dl socker
2,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 msk grädde
1 tsk vaniljsocker
100 g vit choklad, hackad
100 g hallon, färska eller frysta
Värm ugnen till 180 C. Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Vispa
smör och socker tills ljust. Tillsätt mjöl, bakpulver, grädde och vaniljsocker.
Blanda. Rör i choklad och smulade hallon försiktigt i blandningen. Forma degen till 12
bollar och lägg på plåten. Lämna utrymme mellan kakorna. Grädda i ca 15 minuter.
Låt kakorna svalna.
Raspberry-White Chocolate Cookies
125 g butter, softened
1 dl sugar
2,5 dl flour
1 tsp baking powder
1 tbsp cream
1 tsp vanilla sugar
100 g white chocolate, chopped
100 g raspberries, fresh or frozen
Preheat the oven to 180 C. Line baking trays with parchment
paper. Cream butter and sugar until light. Add the flour, baking powder, milk,
and vanilla sugar. Mix. Stir in chocolate and crumbled raspberries gently into the
mixture. Form the dough into 12 balls and put on baking trays. Leave space
between the cookies. Bake for about 15 minutes. Allow the cookies to cool and
firm up.
47 Comments
Mmm...så goda! Jag älskar hallon! :)
ReplyDeleteGrattis till din pappa! :)
Ha en toppen dag! Härligt med sommarvärmen! Hoppas blir så snart i Sverige med! :)
Kram
//Lana
Ja, hallon är så gott, ag gillar det syrliga. Tack för gratulationerna. Ha en fin dag, kram!
DeleteIhanan näköisiä keksejä!:) Täällä on edelleen ollut jäätävän kylmää. Kevät on paljon myöhässä. Toivottavasti tännekin päin on jo lämpimämpää ilmaa matkalla.:)
ReplyDeleteKiitos! Toivottavasti lämpö saapuu pian sinnekin!
DeleteÅH så gott, åt en liknande kaka på Espresso house men med tranbär men hallon är ju godare :D
ReplyDeleteTack Eleonore! tranbär och vit choklad låter också gott.
Deletemums,vit choklad och hallon,det låter underbart:)
ReplyDeleteTack, det är verkligen gott!
DeleteVad underbart med värme! Jag längtar så efter att sitta ute och få lite färg på min mjölkfärgade hud!
ReplyDeleteKakorna ser otroligt goda ut. Jag funderar på att baka lite ikväll, får se vad det kan bli för något... Kram!
Ja, värmen gör en piggare och på gott humör. Tack Erika, lycka till med bakandet. Kram
DeleteÅhh, helt i min smak :) ska definitivt testa kram Diana
ReplyDeleteTack Diana, kram!
DeleteJag har också haft en underbar helg på Öland med mycket sol och vackra vyer. Det är trevligt att följa dig på Instagram och se livet i bilder också:)
ReplyDeleteVilka goda kakor du har bakat. De måste testas och smakar säkert kanon till ett sommarfika ute.
Tack för din värmande krya på dig hälsning! Den uppskattas och värmer mig:)
Ha en bra måndag! Kram vännen
Öland är vackert, där har jag varit med min familj som barn. Tack, ja kakorna är mycket goda och passar bra till utefikat :) Önskar dig en bra dag också vännen! Kram
Deletegaqhhh vad det ser gott ut wonderful : ) har du ätit poffertses (stavning?) än? : ) kram Sofia
ReplyDeleteTack Sofia! Ja, jag har ätit poffertjes med mycket florsocker på :) Kram
Delete24 grader låter ju inte helt fel. Och kakorna ser supersmarriga ut!
ReplyDeleteTack Erika!
DeleteVilka underbara bilder och vilket recept! Det låter som att till och med jag kan baka dem ;) Bra att bunkra upp med kakor inför sommaren! Eller inför... Ni verkar ju redan ha den hos er ;)
ReplyDeleteTack Sara! Ja, du kan bra baka dessa :) Ja, nu känns det som sommar!
DeleteVit choklad använder jag alldeles för sällan men det är ju så gott i bakverk och kakor! Ser riktigt smarriga ut vännen, kram!
ReplyDeleteJa, vit choklad passar så bra i bakverk. Tack Amy, kram!
DeleteÅh, helt underbara kakor! Du är ju ett geni vännen!
ReplyDeleteSer att man kan pinna dina foton på pinterest. Har du lust att förklara för mig hur man gör för att få till det så?
Tack så mycket! Jag skickade email till dig om att pinna foton.
DeleteDet här receptet kommer jag sno åt mig direkt! En kollega fick nämligen idag önska bakverk inför näta veckas mysfika och ville då ha något med vit choklad och hallon :)
ReplyDeleteMen så bra då, varsågod :)
Deletegud vilka söta kakor, ser väldigt goda ut!
ReplyDeleteTack så mycket Martina!
DeleteSupersnygga kakor, väldigt fint med lite färgglatt! Även blåbär passar fint i kakor :)
ReplyDeleteTack :) Ja, blåbär är också gott!
Deleteim sorry, whats a dl? A deciliter?
ReplyDeleteYes, it's a deciliter.
DeleteDe här kakorna låter supergoda! Sött med vit choklad och så lite syrlighet från hallonen :) Perfekt!
ReplyDeleteJa, de är verkligen goda!
DeleteSer riktigt frestande ut, så jag ska försöka mig på att göra något liknande - men glutenfritt förstås. Borde ju gå. Ha en fin och vårlig dag!
ReplyDeleteJa, glutenfritt funkar nog också! Ha en fin dag du också.
DeleteStora underbara recept och du vet att jag älskar hallon. mums ditt recept är bokmärkt! hoppas du njuter av veckan och den vackra vackra vädret, vi såg också bra väder här i Danmark. Stora kram!
ReplyDeleteJa, hallon är så gott! Ja, det är så skönt med varmare väder. Kram
DeleteMums, de där skulle verkligen falla mig i smaken! :)
ReplyDeleteRaspberry and white chocolate is my absolute favourite combination, your cookies look so delicious!
ReplyDeleteYes, it's a great combination. Thank you Rosie!
DeleteHej! Ska chokladen och bären vara grovt hackade? eller ska bären vara hela?
ReplyDeleteHej Monique! Ja, båda skall vara hackade. Jag gillar dem bättre då hallonen också är i bitar. Lycka till!
DeleteÅåh det låter och ser jättegott ut!! Jag tänkte baka cookisarna men hade inga hallon hemma, tror du att det funkar lika bra med blåbär?
ReplyDeleteTacksam för svar :)
Hej Jonna! Ja, blåbär funkar nog också :)
DeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDeletekan man skippa grädden ?
ReplyDelete