Då jag gjorde glass med baileys blev den snabbt en favorit. Nu har jag gjort med pina colada och den är också mycket god! Alkoholen är mild i smaken, så man behöver inte vara rädd att bli påverkad eller att smaken tar över för mycket. Har du testat att ha alkohol i glass? Den här glassen gjorde jag innan jag fick min glassmaskin, men man kan med fördel göra även denna i glassmaskin.

Since I made ice cream with baileys it quickly became a favorite. Now I've made with pina colada and it is also very good! The alcohol tastes mild, so you don't need to afraid that the flavor takes over too much. Have you tried to use alcohol in ice cream? I made this ice cream before I got my ice cream maker, so if you have an ice cream maker, make it with that. 


Pina Colada Glass

6 äggulor
110 g strösocker
5 dl mjölk
1 tsk vaniljextrakt
0,5 dl grädde
0,5 dl Pina Colada, cocktail mix

Blanda äggen med 30 g av sockret i en stor skål och vispa ihop. I en kastrull värm mjölken, återstående socker och vaniljextrakt. Värm bara tills mjölken börjar koka. Tillsätt mjölkblandningen i äggen, vispa hela tiden. Häll blandningen tillbaka i kastrullen och värm mycket försiktigt tills krämen tjocknat tillräckligt för att täcka baksidan av en sked. Se till att röra om hela tiden. Vispa i grädde och Pina Colada. Lägg glassen i frysen och rör om varje 30 minuter. Frys tills glassen har stelnat helt.


Pina Colada Ice Cream

6 egg yolks
110 g caster sugar
5 dl milk
1 tsp vanilla extract
0,5 dl heavy cream
0,5 dl Pina Colada, cocktail mix

Combine the eggs with 30 g of the sugar in a large bowl, and whisk together until the eggs are well beaten. In a saucepan, heat the milk, remaining sugar, and vanilla extract. Heat just until the milk begins to boil. Add the hot milk mixture to the eggs, and whisk constantly. Return the mixture to the saucepan, and heat very gently until the custard has thickened enough to coat the back of a spoon (be sure to stir continuously). Beat in the heavy cream and Pina Colada.  Put the ice cream in the freezer and stir every 30 minutes. Freeze until the ice cream is set.