Det här är ett recept från tidningen Bakat & Gott. De går under namnet mazarinsnitt i tidningen. De är mycket goda och att ha kaffe i glasyren är jättegot. Påminner om glasyren till mockarutor (chokladmums). Jag gjorde en halv sats. 

This is a recipe from the magazine, Bakat & Gott. They go under the name mazarin cuts in the magazine. They are very good and to add coffee in the icing is very delicious. I made a half batch.


Mazarinrutor med kaffe
40 stycken

100 g sötmandel
400 g smör eller margarin, rumsvarmt
4 dl strösocker
4 ägg
7-8 droppar bittermandelolja
7 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
3 dl mjölk

Glasyr:
75 g smör eller margarin
5 dl florsocker
2 1/2 tsk vaniljsocker
2 msk kallt kaffe

Värm ugnen till 175C. Mal mandeln. Rör smör och socker vitt. Tillsätt ägg, mandel och bittermandelolja. Blanda i mjöl, bakpulver, vaniljsocker och mjölk, och rör om till en smet. Häll upp i en långpanna, 30x40 cm, med bakplåtspapper. Bred ut smeten och grädda i 15–20 minuter. Smält smöret till glasyren. Rör i florsocker, vaniljsocker och kaffe, och bred över den halvvarma kakan. Låt kakan stelna och skär sedan upp den i fyrkanter.


Mazarin Squares with Coffee
40 pieces

100 g sweet almond
400g butter, room-temperature
4 dl powdered sugar
4 eggs
7-8 drops bitter almond oil
7 dl flour
2 tsp baking powder
2 tbsp vanilla sugar
3 dl milk

Glaze:
75 g butter or margarine
5 dl powdered sugar
2,5 tsp vanilla
2 tbsp cold coffee

Preheat the ove to 175C. Grind the almonds. Cream butter and sugar until fluffy. Add eggs, almond and bitter almond oil. Mix in flour, baking powder, vanilla sugar and milk, and stir. Pour into a pan, 30x40 cm, with parchment paper. Spread the batter and bake for 15-20 minutes.
Melt the butter for the icing. Stir in powdered sugar, vanilla sugar and coffee, and spread over the cooled cake. Allow the cake to solidify and then cut into squares.