Goda mördegskakor med djup smak av kakao och toppade med vit choklad. Passar perfekt till eftermiddagsfikat. Nu har min syster åkt hem. Vi hade en trevlig helg tillsammans, men många goda skratt och prat om gamla minnen.

Delicious shortbread with deep flavor of cocoa and topped with white chocolate. Perfect for afternoon tea. Now my sister has gone home. We had a nice weekend together, with many good laughs.


Mördegskaka med choklad

200 g smör
2 dl florsocker
1,5 tsk vaniljsocker
3 dl mjöl
1 dl kakao
2 msk maizena
¼ tsk salt
60 g vit choklad, smält

Värm ugnen till 170 grader. Lägg bakplåtspapper i en 20x20 cm form. Blanda smör, florsocker och vaniljsocker. Tillsätt mjöl, kakao, maizena och salt. Knåda tills degen hålls ihop. Tryck degen i formen och pricka hål med en gaffel. Grädda i ca 35 minuter. Toppen kommer att kännas mjuk. När du tar kakorna ur ugnen skär dem i bitar. Låt svalna. Dekorera med smält vit choklad.


Chocolate Shortbread

200 g butter
2 dl icing sugar
1,5 tsp vanilla sugar
3 dl flour
1 dl cocoa
2 tbsp maizena
¼ tsp salt
60 g white chocolate, melt

Preheat the oven to 170 degrees. Line a 20x20cm baking tin. Mix butter, sugar and vanilla sugar. Add flour, cocoa, maizena, and salt. Knead by hand until all comes together. Press dough evenly into the tin and use a fork to prick holes all the way to the base. Bake in the oven for 35 minutes. The top will still feel slightly soft. As soon as you remove the tin from the oven, use a knife to cut the biscuits into pieces. Let cool completely. Decorate with melted white chocolate.