Delicious shortbread with deep flavor of cocoa and topped with white chocolate. Perfect for afternoon tea. Now my sister has gone home. We had a nice weekend together, with many good laughs.
Mördegskaka
med choklad
200
g smör
2
dl florsocker
1,5
tsk vaniljsocker
3
dl mjöl
1
dl kakao
2
msk maizena
¼
tsk salt
60
g vit choklad, smält
Värm
ugnen till 170 grader. Lägg bakplåtspapper i en 20x20 cm form. Blanda smör,
florsocker och vaniljsocker. Tillsätt mjöl, kakao, maizena och salt. Knåda
tills degen hålls ihop. Tryck degen i formen och pricka hål med en gaffel.
Grädda i ca 35 minuter. Toppen kommer att kännas mjuk. När du tar kakorna ur
ugnen skär dem i bitar. Låt svalna. Dekorera med smält vit choklad.
Chocolate Shortbread
200
g butter
2
dl icing sugar
1,5
tsp vanilla sugar
3
dl flour
1
dl cocoa
2
tbsp maizena
¼
tsp salt
60
g white chocolate, melt
Preheat
the oven to 170 degrees. Line a 20x20cm baking tin. Mix butter, sugar and
vanilla sugar. Add flour, cocoa, maizena, and salt. Knead by hand until all
comes together. Press dough evenly into the tin and use a fork to prick holes
all the way to the base. Bake in the oven for 35 minutes. The top will still
feel slightly soft. As soon as you remove the tin from the oven, use a knife to
cut the biscuits into pieces. Let cool completely. Decorate with melted white
chocolate.
19 Comments
Choklad och kaka. Två av mina favoritord! // UllanBullan testar i köket
ReplyDeleteHihi, ja verkligen bra ord :)
DeleteEn sån kaka hade suttit riktigt fint idag. Jag har sånt extremt chokladbehov idag.'
ReplyDeleteTack för dina gulliga hälsningar! Jag blir så glad och gör livet lite lättare:) Bamsekram till dig
Vissa dagar är suget efter choklad stort. Tack fina du, stor kram!
DeleteI love your tasty looking chocolate shortbread, Katarina! The shortbread looks amazing & wonderful too! :)
ReplyDeleteYum Yum yum!
Thanks Sophie!
DeleteSer riktigt goda och fina ut! Mysigt med en helg med syster yster.
ReplyDeleteKram kram
Tack Malin! Kram
DeleteHärligt att träffas så syskon och systrar emellan :) Mördegskakor mmm så gott vännen, kram!
ReplyDeleteJa, det är det. Kram fina du!
DeleteVad gott att ha vitchoklad på kakan:)
ReplyDeleteJa, det är som pricken över i:et :)
Deletethis looks really good combined two of my favorite things
ReplyDeleteThanks Rebecca!
DeleteLooks delicious Katarina!
ReplyDeleteSå din syster har åkt hem. Vad mysigt det lät att umgås lite längre. Närmare nu för familjen att hälsa på, även om vädret kanske inte riktigt kan mäta sig med Singapore:-) Alltså dessa choklad shortbread. Man ser att de har en riktigt djup smak av choklad,oemotståndliga. Väldigt snyggt med stänk av vit choklad, du är väldigt konstnärligt lagd i allt du gör. Kramar bästa du!
ReplyDeleteJa, hon åkte hem på söndag kväll och det är så nära till Finland att det är lättare att komma och hälsa på :) Detta väder har varit så dåligt nu, att jag nästan längtar tillbaka till Singapore. Ja, de smakar mycket choklad och smälter i munnen. Kram till dig!
DeleteOj vad sugen jag blev på dessa! Ser makalöst goda ut!
ReplyDeleteTack. De är mycket goda!
Delete