Syrlig, len och krämig lime curd. Så passande till nygräddade scones eller i en smulkaka. Recept på smulkaka med limecurd får ni i morgon.

Tart, smooth and creamy lime curd. Goes perfectly with freshly baked scones or in a crumb cake. Tomorrow  you will get a recipe for crumb cake with lime curd.


Lime Curd

4 large eggs
1-1,5 dl sugar
3 tsp lime zest, grated
120 ml lime juice
4 tbsp sweetened condensed milk
a pinch of salt

In a small saucepan, cook the eggs, sugar, lime zest, lime juice and salt over moderate heat, whisking constantly, until thickened, about 3-5 minutes. Take away from the heat and whisk in the condensed milk. Cover with plastic wrap and refrigerate for at least 1 hour, until chilled.


Limecurd

4 stora ägg
1-1,5 dl socker
3 tsk limeskal, riven
120 ml limejuice
4 msk sötad kondenserad mjölk
en nypa salt

I en kastrull, värm upp ägg, socker, limeskal, limejuice och salt över svag värme, vispa hela tiden, tills det tjocknar, ca 3-5 minuter. Ta bort från värmen och vispa i kondenserad mjölk. Täck med plastfolie och ställ i kylskåp i minst 1 timme, tills kyld.