En sås som är väldigt enkel att göra och smakar så gott. Om man vill ha en lösare sås använder man sig av mera buljong. Jag gillar såser som har en tjockare konsistens och då passar den bra att fylla en tortilla också. Vi åt en dag såsen med couscous och stekt halloumi och följande dag med tortilla. Det är roligt att se att vi bloggare tänker lika, fina Amy med bloggen Amy's piece of cake hade också använt överbliven gryta i wrap. Great minds think alike, som det sägs :)

A sauce that is very easy to make and tastes so good. If you want a runnier sauce use more broth. I like sauces that have a thicker texture and then you can easily use the sauce as a tortilla filling. We ate one day the sauce with couscous and fried halloumi and the following day with tortilla. It's fun to see that we bloggers think alike, lovely Amy with the blog Amy's piece of cake also used leftover stew in a wrap. Great minds think alike, as it is said :)


Lentil Sauce

1 tbsp oil
1 onion, chopped
1-2 garlic cloves minced
1 can diced tomatoes
1-2 dl vegetable broth
1 tbsp ground cumin
1 tsp salt
sambal oelek
3 dl cooked green lentils
2 tbsp coconut cream

Fry in a pan onion and garlic in oil on medium heat. Add in the tomatoes, broth, cumin, sambal oelek and salt. Pour in the cooked lentils. Cook for 20 minutes and then add the coconut cream. Season to taste. Serve with rice / couscous / bread.


Linssås

1 msk olja
1 lök, hackad
1-2 vitlöksklyftor, hackad
1 burk tärnade tomater
1-2 dl grönsaksbuljong
1 msk mald kummin
1 tsk salt
sambal oelek
3 dl kokta gröna linser
2 msk kokosgrädde

Stek i en stekpanna lök och vitlök i olja på medelvärme. Lägg i tomater, buljong, kummin, sambal oelek och salt. Häll i de kokta linserna. Låt småkoka i 20 minuter och tillsätt sedan kokosgrädde. Krydda efter smak. Servera med ris / couscous / bröd.