Monday, April 22, 2013

Lentil Sauce

En sås som är väldigt enkel att göra och smakar så gott. Om man vill ha en lösare sås använder man sig av mera buljong. Jag gillar såser som har en tjockare konsistens och då passar den bra att fylla en tortilla också. Vi åt en dag såsen med couscous och stekt halloumi och följande dag med tortilla. Det är roligt att se att vi bloggare tänker lika, fina Amy med bloggen Amy's piece of cake hade också använt överbliven gryta i wrap. Great minds think alike, som det sägs :)

A sauce that is very easy to make and tastes so good. If you want a runnier sauce use more broth. I like sauces that have a thicker texture and then you can easily use the sauce as a tortilla filling. We ate one day the sauce with couscous and fried halloumi and the following day with tortilla. It's fun to see that we bloggers think alike, lovely Amy with the blog Amy's piece of cake also used leftover stew in a wrap. Great minds think alike, as it is said :)


Lentil Sauce

1 tbsp oil
1 onion, chopped
1-2 garlic cloves minced
1 can diced tomatoes
1-2 dl vegetable broth
1 tbsp ground cumin
1 tsp salt
sambal oelek
3 dl cooked green lentils
2 tbsp coconut cream

Fry in a pan onion and garlic in oil on medium heat. Add in the tomatoes, broth, cumin, sambal oelek and salt. Pour in the cooked lentils. Cook for 20 minutes and then add the coconut cream. Season to taste. Serve with rice / couscous / bread.


Linssås

1 msk olja
1 lök, hackad
1-2 vitlöksklyftor, hackad
1 burk tärnade tomater
1-2 dl grönsaksbuljong
1 msk mald kummin
1 tsk salt
sambal oelek
3 dl kokta gröna linser
2 msk kokosgrädde

Stek i en stekpanna lök och vitlök i olja på medelvärme. Lägg i tomater, buljong, kummin, sambal oelek och salt. Häll i de kokta linserna. Låt småkoka i 20 minuter och tillsätt sedan kokosgrädde. Krydda efter smak. Servera med ris / couscous / bröd.

30 comments:

  1. Mmm...gott! Så bra att använda rester till smarriga maträtter! :)
    Ha en toppen måndag!
    Kram kram
    //Lana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, så är det, jag gillar inte att kasta bort mat! Ha en fin dag, kram!

      Delete
  2. What an excellent idea!Very clever and healthy as always!
    Have a lovely week,dear!

    ReplyDelete
  3. Vilken toppensås! Gillar också lite tjockare såser. Samma sak med soppor faktiskt.

    ReplyDelete
  4. Visst är det alltid lika roligt när man upptäcker att man bloggat nästan lika som någon/några andra! Det har hänt oss och Kjersti ett antal gånger och vi blir alltid lika paffa:)

    ReplyDelete
  5. Thank you for sharing this lovely lentil sauce. Looks good and tasty, love to try it for sure :)

    ReplyDelete
  6. ser mycket smakfullt och gott ut : ) Du och Amy borde öppna krog ihop ; ) kram Sofia

    ReplyDelete
  7. Oh så mycket goda recept du bjuder på.

    Var gärna med och tävla om en sångpåse: http://lottizdays.blogg.se/2013/april/tavling-vinn-en-sangpase-fran-oskar-och-ellen-2.html

    ReplyDelete
  8. Lentils are some of my favorite legumes! I like that you wrapped them up in a tortilla. What a wonderful idea! Have a great day Katarina!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, I like lentils as well, thanks Tessa! Have a great day!

      Delete
  9. Yääs! Jag tar gärna två, nu med en gång! ;)
    Ha en fin dag!

    ReplyDelete
  10. Det här skulle jag vilja ha till middag ikväll.

    ReplyDelete
  11. Javisst är det så vännen, great minds think alike :) Tack fina för länkningen! Och vilken smarrig fudge du gjort här nedan.... me want, me want ;) Kram!

    ReplyDelete
  12. Hej Katarina
    Vilka underbara recept, jag älskar linser och jag har börjat använda dem mer och mer för alla dina underbara recept med linser. tack för dem, kram :-)

    ReplyDelete
  13. Åh mums! Jag kan aldrig få nog av linssåser/soppor/grytor. Tack för inspirationen!

    ReplyDelete