Jag äter mycket kvarg nu, tar igen fyra år som jag inte haft kvarg :) Jag tycker att kvarg är gott till frukost, som mellanmål och den ger saftiga bakverk. I dessa bullor har jag använt citronkvarg som fyllning. Tycker du om kvarg?

I eat quark a lot now, I'm taking back four years that I have not had quark :) I think quark is good for breakfast, as a snack and quark gives moist baked goodies. In these buns I have used lemon quark as filling. Do you like quark?


Citronkvargbullor

7-9 dl mjöl
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
100 g smör, mjukt
11 g torrjäst (en påse)
3 dl mjölk

fyllning
200 g citronkvarg
0,5 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker

Blanda vetemjöl, socker, vaniljsocker, salt, smör och jäst i en matberedare. Kör det till en smulig massa. Tillsätt mjölken och arbeta samman till en deg. Låt jäsa 1h.

Blanda alla ingredienser till fyllningen.
Forma degen till runda bullar och tryck en grop med ett glas i varje bulle. Fyll gropen med kvargfyllningen och pensla med ägg. Låt jäsa 30 minuter. Grädda i 200 graders ugn ca 15-20 minuter.


Lemon Quark Buns

7-9 dl flour
1 dl granulated sugar
1 tsp vanilla sugar
1 tsp salt
100 g unsalted butter
1 packet dry yeast (11g)
3 dl milk (42°)

filling
200 g lemon quark
0,5 dl sugar
1 egg
1 tsp vanilla sugar

Mix flour, sugar, vanilla sugar, salt, butter and yeast in a food processor into a crumbly mass. Add the milk and work together to form a dough.
Let rise for 1h.

Mix all the ingredients for the filling.

Form the dough into balls and press with the bottom of a glass a cavity in each bun. Fill the cavity with the filling. Let rise for 30 minutes. Brush the buns with egg and bake in 200 degrees oven for 15-20 minutes.