Wednesday, April 3, 2013

Citronkvargbullor / Lemon Quark Buns

Jag äter mycket kvarg nu, tar igen fyra år som jag inte haft kvarg :) Jag tycker att kvarg är gott till frukost, som mellanmål och den ger saftiga bakverk. I dessa bullor har jag använt citronkvarg som fyllning. Tycker du om kvarg?

I eat quark a lot now, I'm taking back four years that I have not had quark :) I think quark is good for breakfast, as a snack and quark gives moist baked goodies. In these buns I have used lemon quark as filling. Do you like quark?


Citronkvargbullor

7-9 dl mjöl
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
100 g smör, mjukt
11 g torrjäst (en påse)
3 dl mjölk

fyllning
200 g citronkvarg
0,5 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker

Blanda vetemjöl, socker, vaniljsocker, salt, smör och jäst i en matberedare. Kör det till en smulig massa. Tillsätt mjölken och arbeta samman till en deg. Låt jäsa 1h.

Blanda alla ingredienser till fyllningen.
Forma degen till runda bullar och tryck en grop med ett glas i varje bulle. Fyll gropen med kvargfyllningen och pensla med ägg. Låt jäsa 30 minuter. Grädda i 200 graders ugn ca 15-20 minuter.


Lemon Quark Buns

7-9 dl flour
1 dl granulated sugar
1 tsp vanilla sugar
1 tsp salt
100 g unsalted butter
1 packet dry yeast (11g)
3 dl milk (42°)

filling
200 g lemon quark
0,5 dl sugar
1 egg
1 tsp vanilla sugar

Mix flour, sugar, vanilla sugar, salt, butter and yeast in a food processor into a crumbly mass. Add the milk and work together to form a dough.
Let rise for 1h.

Mix all the ingredients for the filling.

Form the dough into balls and press with the bottom of a glass a cavity in each bun. Fill the cavity with the filling. Let rise for 30 minutes. Brush the buns with egg and bake in 200 degrees oven for 15-20 minutes.

41 comments:

  1. Skulle jag gärna vilja ha just nu mums kram Diana

    ReplyDelete
  2. Jag tror aldrig jag har smakat kvarg, faktiskt. Men bullarna ser gudomliga ut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okej, testa det gärna, för det är så gott :) Tack!

      Delete
  3. Vilka goda! De här bullarna påminner jättemycket kvargbullarna "vatroshki" som man bakar i Ryssland! :)
    Jag älskar kvarg, men saknar just sådan som finns i Ryssland! Den har mer mildare smak än här i Sverige! Så varje gång när jag åker och hälsar på mina föräldrar äter jag massvis med kvarg! :)
    Ha en fin dag!
    Kramar!
    //Lana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Lana! Rysk kvarg har jag aldrig smakat på. Önskar dig en fin dag också, kram!

      Delete
  4. Här använda väldigt mycket kvarg, både i bakverk, mat och som mellanmål tillsammans med frukt eller bär. Supergott! Dessa bullarna är garanterat goda, jag måste testa en dag. :-)

    ReplyDelete
  5. De verkar mycket godare än vaniljbullar, som de liknar på bilderna. Bakar inte så mycket som du (vad gör du av allt?) men det brukar ofta vara kvarg i recept för lussekatter. Tycker kvarg även kan fungera bra i mjuka kakor som t ex ska ha filmjölk i sig men som sagt, bakar inte så mycket. Visste inte heller det fanns smaksatt kvarg.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, kvarg fungerar jättebra i mjuka kakor också, gör dem saftiga. Jag äter, fryser in och ger vidare :)

      Delete
  6. De ser supergoda ut! Men jag ska ägna kvällen till att baka dina espresso-oreo muffins! =)

    ReplyDelete
  7. Kvarg är något av det bästa jag vet! De här är sååå fina!:) Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, men visst är det :) Tack och kram.

      Delete
  8. Jag äter faktiskt aldrig kvarg, jag kanske har missat något? ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Men då måste du testa :) Man kan använda den till så mycket. Jag gjorde precis en saltig paj och använde kvarg i botten.

      Delete
  9. För mig är det lite tvärtom. Förut var jag halvt beroende av kvarg och tyckte det var otroligt gott tillsammans med bär och olika smaksättningar. Sedan föråt jag mig på det ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jag har också tänkt på det att nu när jag äter det dagligen att kommer jag att tröttna :) Hoppas inte!

      Delete
  10. Just kvarg har jag svårt för, jag är mer för yoghurt och keso. Kan tänka mig att det kan funka i mat o bak, så det måste jag testa. Dina bullar är jättefina!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det funkar bra i mat och bak, testa gärna! Tack!

      Delete
  11. Oj va goda de ser ut! Har aldrig provat att baka med kvarg.
    Kram!

    ReplyDelete
  12. De ser jättegoda ut! Kesella och kvarg visst är det samma sak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, de är samma sak. Kvarg säger vi i Finland och i Sverige heter det kesella :)

      Delete
  13. Tack! Min son äter alltid en burk kesella om dagen.
    Ska prova vid tillfälle. Känns fräscht med citron.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, gör det! Mycket fräscht och gott.

      Delete
  14. Mums ser riktigt goda ut. Kvarg vet jag inte om det finns smaksatt i Sverige...

    Kram kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jodå, det finns i alla fall med vaniljsmak som jag använt i bullar!!! Tror även med jordgubb, men minns inte!

      Delete
  15. Vad goda de ser ut! Hur kommer du på alla nya recept duktiga du? Jag brukar äta kvarg till mellanmål med lite blandade frukter till. Det är gott tycker jag:)
    Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack snälla Helena! Ja, kvarg och frukt är så gott! Kram

      Delete
  16. Kan du skicka lite hit till Thailand :-)
    Eller har du något tips vad jag bytar ut kvargen mot här??? Annars brukar jag ha yoghurt i bakverken istället för kvarg, men tror inte det funkar som fyllning :-(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, gärna :) Kanske grekisk yoghurt kunde funka. Om du testar, berätta gärna hur det blev.

      Delete
  17. Fattar inte hur du har kunnat klara av så många år utan kvarg! Det hade jag inte gjort.... ser riktigt goda ut!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, precis! Jag är i kvarghimmelen nu, haha!

      Delete
    2. Det är inte lätt kan jag säga :-( Och då tänker jag inte mest på bakning och matlagning utan jag åt tidigare mycket kvar i min tränings-diet = otroligt mycket protein och väldigt lite fett! Och nu har jag ingen bra ersättning :-(

      Delete
  18. Kauniita pullia. Meillä menee rahkaa paljon, aamu-, tai iltapalana tai leivonnassa. Kiva, että pääset nyt nauttimaan siitä!:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! Olen todella iloinen, että voin syödä rahkaa ihan joka päivä :)

      Delete
  19. Åh vad det ser gott ut, har inte börjat äta eller baka med kvarg ännu :) Måste nog testa!

    ReplyDelete