Jag fick ett postpaket för någon vecka sedan av min bloggvän Linda som innehöll bl.a. en påse Marabou sweet popcorn. Jag ville testa att baka med dem och bestämde mig för cookies. Jag kan berätta för er att de blev så goda, mjuka cookies med en aning sega popcorn inuti. Yummy!

I received a post package a few weeks ago from my blog friend Linda, containing for example a bag of Marabou sweet popcorn. I wanted to try to bake with them and decided to make cookies. I can now tell you they were so good, soft cookies with a slightly chewy popcorn inside. Yummy!


Chocolate Popcorn Cookies

120 g butter, at room temp
1 dl brown sugar
3/4 dl granulated sugar
1 tsp vanilla sugar
1 egg
1,5 dl flour
0,5 tsp baking powder
1/4 tsp salt
130 g chocolate popcorn

Preheat the oven to 180 C and line baking trays with parchment paper.
Whisk butter, brown sugar, sugar, and vanilla sugar. Add the egg and whisk.
Add the flour, salt and baking powder and mix until just incorporated. Fold the popcorn into the mixture. Take a tablespoon and scoop out a heaped amount of dough onto the sheet, making sure the dough is spaced 5cm apart. Bake for 10-12 minutes. Decorate with melted white chocolate if you want.


Choklad Popcorn Cookies

120 g smör, vid rumstemperatur
1 dl farinsocker
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
130 g choklad popcorn

Värm ugnen till 180 C och lägg bakplåtspapper på bakplåtar.
Vispa smör, farinsocker, socker och vaniljsocker. Tillsätt ägget och vispa.
Tillsätt mjöl, salt och bakpulver och blanda. Blanda försiktigt i popcornen. Ta en matsked och ös ut en rågad mängd på plåten, lämna utrymme mellan kakorna. Grädda i 10-12 minuter. Dekorera med smält vit choklad om du vill.