Tuesday, March 5, 2013

Rye Flakes-Chia Porridge

Gröt äter jag i perioder. För att göra gröten mera mättande använder jag chiafrön i själva gröten och toppar den med bär, frön och nötter. Vad har du i din gröt?

I eat porridge in periods. To make it more filling, I use chia seeds in the porridge and top it with berries, seeds and nuts. What do you have in your porridge?


Rågflinge-chiagröt

2-2,5 dl vatten
1 dl rågflingor
1 msk chiafrön
salt

Koka upp 2 dl vatten och ha i rågflingorna. Koka några minuter och tillsätt sedan chiafrön. Koka ytterligare några minuter. Blanda i mera vatten om det behövs. Salta. Ät med smöröga, bär...

 

Rye Flakes-Chia Porridge

2-2,5 dl water
1 dl rye flakes
1 tbsp chia seeds
salt

Boil 2 dl water and add the rye flakes. Boil few minutes, then add the chia seeds. Boil for a few more minutes. Stir in more water if needed. Add salt. Eat with butter, berries...

14 comments:

  1. Jag älskar att klippa ner torkad frukt i gröten, speciellt torkade dadlar och jordgubbar! För övrigt rör jag alltid ner psylliumfröskal i slutet av kokningen och toppar allltid med kanel!

    ReplyDelete
  2. Jag äter inte gröt men önskar jag gjorde när jag ser din skål! Ser yammi ut!

    ReplyDelete
  3. Den här gröten ser så god ut!
    Jag äter nästan aldrig gröt...men chiafrön använder i brödbak! :)
    Funderar på att prova göra gröt på ägg och kokosnötmjöl...:)
    Ha en fin dag!
    kramar!
    //Lana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Låter bra med gröt på ägg och kokosnötmjöl. Kram

      Delete
  4. Jag är värdelös på gröt. Tänker jämt att jag borde, men blir ju så attans hungrig bara en timma efter frukosten. Behöver något mer mättande på morgonen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, jag förstår dig men hungern efteråt, därför måste jag göra min på rågflingor och tillsätta chia, frön, nötter...

      Delete
  5. Jag äter gröt flera gånger i veckan och min favorit är vanlig havregrynsgröt med ett par teskedar linfrö i. Några bär eller frukt och mjölk ska den ätas med:) Kram

    ReplyDelete
  6. Frun i köket äter rågflingegröt på vardagsmorgnarna, fast inte alls någon nyttig variant som din... ringlar över lite sirap eller flytande honung bara:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, men sirap eller honung passar ju bra på gröten :)

      Delete
  7. What a healthy and delicious breakfast!

    ReplyDelete
  8. Jag blandar havregryn, dinkelflingor, linfrön och banan. Lite salt. Vatten förstås! ;)

    Jag såg chiafrön på ica maxi. Dyra! Behöver man bara ta lite av dem? Smakar de något speciellt eller är de bara nyttiga?

    ReplyDelete