Wednesday, March 6, 2013

Raw Espresso Walnut-Pistachio Brownies

Det for sent i natt med packning av våra saker här hemma i lägenheten och i dag kommer en flyttfirma och packar våra möbler. Lite extra energi behövs dagar som dessa och då blir dessa mjuka, lena raw brownies med smak av espresso, kakao, nötter och sötma från dadlar ett perfekt mellanmål. De ger nyttig näring och en snabb tillförsel av energi. Goda och bättre än godis.

We have been up late last night packing our things here at our apartment, and today, a moving company comes and packs our furniture. A little extra energy is needed these days and these soft, smooth raw brownies flavored with espresso, cocoa, nuts and sweetness from dates, makes a perfect snack.

Raw Espresso Walnut-Pistachio Brownies

2 dl raw walnuts and pistachios
1,5 dl raw almonds
3-3,5 dl dates, pitted
1 dl cocoa
1 tsp espresso powder
pinch of salt

Place walnuts, pistachios and almonds in a food processor and process until finely ground. Add the cocoa, espresso and salt. Mix to combine and then transfer to a bowl and set aside.

Put the dates in the food processor and mix until smooth.
Combine the dates and the walnut mixture. Stir by hand until a dough is achieved, adding more dates if the mixture does not hold together when squeezed in your hand.
Put the brownie mixture on a parchment paper and press down with you hands until it is flat. Make brownies with a cookie cutter or cut them into squares. Store in the fridge or the freezer.



Raw Espresso Valnöt-Pistachio Brownies

2 dl rå valnötter och pistaschmandlar
1,5 dl råa mandlar
3-3,5 dl dadlar, urkärnade
1 dl kakao
1 tsk espressopulver
nypa salt

Placera valnötter, pistaschmandlar och mandel i en matberedare och mixa. Tillsätt kakao, espresso och salt. Blanda och överför till en skål och ställ åt sidan.

Mixa sedan dadlarna i matberedaren och blanda tills slät. Kombinera dadel och valnötblandningen. Rör för hand tills en deg uppnås, lägg till fler dadlar om blandningen inte håller ihop när den kläms i handen.
Sätt brownie blandningen på ett bakplåtspapper och tryck ner med händerna tills den är platt. Gör brownies med en kakform eller skär dem i rutor. Förvara i kylen eller frysen.

13 comments:

  1. Lät som ett perfekt mellanmål kram Diana

    ReplyDelete
  2. Det här är min typ av kaka! Jättefint att göra dem i hjärtformar!

    ReplyDelete
  3. Alltså, sååå söta. Helt underbara :)

    ReplyDelete
  4. Bokmärker dessa för de ska jag göra, kram!

    ReplyDelete
  5. OMG! Vad mer kan jag säga.
    Är det pepparkaksstora hjärtan? Skulle kunna tänka mig små mumsbitar men kul med annan form än fyrkanter eller små bollar. Måste rota i kakformspåsen :)

    ReplyDelete
  6. Ett recept jag kommer definitivt försöka! fantastiskt med en rå mat recept! Hoppas allt går bra med flytten, och jag förstår att jag behövde något extra energi! har en härlig dag!

    ReplyDelete