Millet patties with sundried tomatoes were really good. These are easy to vary, you may well mix in feta cheese, spinach, basil ... well, almost anything you want :)
3,5 dl vegetabilisk buljong eller
vatten
0,5 dl hirs, sköljd
1/8 tsk salt
3 tsk olivolja
1 lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
0,5-1 dl grovriven cheddarost
0,5 msk oregano
3 soltorkade tomater, hackade
3/4 dl ströbröd
1/8 tsk nymalen peppar
Lägg hirs i kokande buljong (eller
vatten) med salt. Sänk värmen till låg, täck och låt sjuda tills vätskan
absorberats, 25-30 minuter. Tillsätt vatten om så behövs. Låt stå, täckt i 10
minuter. Överför till en skål för att svalna till rumstemperatur, omkring 20
minuter.
Värm 2 teskedar olja i en stekpanna
på medelvärme. Lägg i lök och vitlök och stek tills mjuk och ljusbrun. Blanda
hirs och lökblandningen, tillsätt ost, oregano, ströbröd, peppar och soltorkade
tomater, blanda väl.
Med fuktade händer, forma
blandningen till biffar. Stek biffarna i olja i en stekpanna på medelhög värme
tills bruna, ca 4 minuter per sida.
Millet-Sundried Tomato Burgers
3,5 dl vegetable broth or water
0,5 dl millet, rinsed
1/8 tsp salt
3 tsp olive oil
1 onion, chopped
1 clove garlic, chopped
0,5-1 dl grated cheese
0,5 tbsp oregano
3 sun-dried tomatoes, chopped
3/4 dl breadcrumbs
1/8 tsp freshly ground black pepper
Add millet into boiling broth (or
water) with salt. Reduce heat to low, cover and simmer until liquid is
absorbed, 25-30 minutes. Add water if needed. Let stand, covered for 10
minutes. Transfer into a bowl to cool to room temperature, about 20 minutes.
Heat 2 teaspoons oil in a skillet
over medium heat. Add the onion and garlic and cook, stirring often, until soft
and light brown. Mix the millet and onion mixture and stir in cheese, oregno,
bread crumbs, pepper and sun dried tomatoes, mix well.
With moistened hands, shape the
mixture into patties. Fry patties in oil in a skillet over medium heat until
brown, about 4 minutes per side.
10 Comments
Ser supergott ut! Gillar verkligen din blogg
ReplyDeleteTack Beata! Vad glad jag blir!
DeleteMmm...gott! Vilket perfekt vegetariskt alternativ till vanliga kötthamburgare! :)
ReplyDeleteSparar receptet!
Ha en toppen dag!
Kramar!
//Lana
Tack Lana! Ja, de här är goda och enkla att göra :) Kram
DeleteLåter jättegott. Hirs är något jag aldrig provat, men nu är det väl dax då :)
ReplyDelete/ Lena från make a head food
Tack Lena! Ja, nu är det dax :)
DeleteSå gott med sådana här burgare (jag har inte smakat men jag bara förmodar det vännen!)
ReplyDeleteIngen fara, det är ju lite si och så med kommenterandet... jag hinner inte heller alltid :) Så gott du har gjort här nedan också mmm me like, kram!
Tack Amy!
DeleteHej Katarina.
ReplyDeleteDe ser bra ut kära Katarina! Perfekt för helgen, tack så mycket för receptet och hoppas du har en trevlig helg, kram
Tack fina Mette! Kram
Delete