Thursday, March 21, 2013

Millet-Sundried Tomato Burgers

Hirsbiffar med soltorkad tomat blev goda. De här går lätt att variera, du kan bra blanda i fetaost, spenat, basilika...ja, nästan precis vad du vill :)

Millet patties with sundried tomatoes were really good. These are easy to vary, you may well mix in feta cheese, spinach, basil ... well, almost anything you want :)


Hirs-Soltorkad tomatburger

3,5 dl vegetabilisk buljong eller vatten
0,5 dl hirs, sköljd
1/8 tsk salt
3 tsk olivolja
1 lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
0,5-1 dl grovriven cheddarost
0,5 msk oregano
3 soltorkade tomater, hackade
3/4 dl ströbröd
1/8 tsk nymalen peppar

Lägg hirs i kokande buljong (eller vatten) med salt. Sänk värmen till låg, täck och låt sjuda tills vätskan absorberats, 25-30 minuter. Tillsätt vatten om så behövs. Låt stå, täckt i 10 minuter. Överför till en skål för att svalna till rumstemperatur, omkring 20 minuter.
Värm 2 teskedar olja i en stekpanna på medelvärme. Lägg i lök och vitlök och stek tills mjuk och ljusbrun. Blanda hirs och lökblandningen, tillsätt ost, oregano, ströbröd, peppar och soltorkade tomater, blanda väl.
Med fuktade händer, forma blandningen till biffar. Stek biffarna i olja i en stekpanna på medelhög värme tills bruna, ca 4 minuter per sida.


Millet-Sundried Tomato Burgers

3,5 dl vegetable broth or water
0,5 dl millet, rinsed
1/8 tsp salt
3 tsp olive oil
1 onion, chopped
1 clove garlic, chopped
0,5-1 dl grated cheese
0,5 tbsp oregano
3 sun-dried tomatoes, chopped
3/4 dl breadcrumbs
1/8 tsp freshly ground black pepper

Add millet into boiling broth (or water) with salt. Reduce heat to low, cover and simmer until liquid is absorbed, 25-30 minutes. Add water if needed. Let stand, covered for 10 minutes. Transfer into a bowl to cool to room temperature, about 20 minutes.
Heat 2 teaspoons oil in a skillet over medium heat. Add the onion and garlic and cook, stirring often, until soft and light brown. Mix the millet and onion mixture and stir in cheese, oregno, bread crumbs, pepper and sun dried tomatoes, mix well.
With moistened hands, shape the mixture into patties. Fry patties in oil in a skillet over medium heat until brown, about 4 minutes per side.

10 comments:

  1. Ser supergott ut! Gillar verkligen din blogg

    ReplyDelete
  2. Mmm...gott! Vilket perfekt vegetariskt alternativ till vanliga kötthamburgare! :)
    Sparar receptet!
    Ha en toppen dag!
    Kramar!
    //Lana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Lana! Ja, de här är goda och enkla att göra :) Kram

      Delete
  3. Låter jättegott. Hirs är något jag aldrig provat, men nu är det väl dax då :)
    / Lena från make a head food

    ReplyDelete
  4. Så gott med sådana här burgare (jag har inte smakat men jag bara förmodar det vännen!)

    Ingen fara, det är ju lite si och så med kommenterandet... jag hinner inte heller alltid :) Så gott du har gjort här nedan också mmm me like, kram!

    ReplyDelete
  5. Hej Katarina.
    De ser bra ut kära Katarina! Perfekt för helgen, tack så mycket för receptet och hoppas du har en trevlig helg, kram

    ReplyDelete