Sunday, March 24, 2013

Hej från Amsterdam / Hi from Amsterdam

Det har varit lite tyst från mig den senaste tiden, även om jag haft tidsinställda inlägg. Flytten och allt ordnande runt den har tagit en hel del tid, men så har vi inte haft internet heller. Nu har vi en tillfällig uppkoppling, som borde fungera tills vi får den riktiga om ca 2 veckor. Vi har nu bott i vår nya lägenhet  i en vecka och allt känns mycket bra, vi trivs och omgivningen känns bra. Som jag berättade tidigare väntar vi på att våra möbler och kökssaker skall komma från Singapore, vilket kan ta upp till 2 månader. Jag försöker att inte köpa alltför mycket nytt till köket, för att vi har en hel del sedan tidigare, men några ugnsformar, muffinsformar måste jag ha för att kunna baka och laga mat :)

Nära vårt hem har vi två mataffärer och lite längre bort en Lidl, som jag besökte på fredag. Gissa om jag köpte kvarg, grynost och mozzarella :) Alla mjölkprodukter är så mycket billigare här än i Singapore. Goda ostar har de också i Holland och bagerier finns nästan i varenda knut, så färskt bröd finna alltid tillgängligt. Och vilket urval av lakrits det finns, jag är i himmelen, haha. Jag önskar dock, att jag småningom kommer ordentligt igång med mitt egna bakande. Det första jag bakade i vårt nya kök var blåbär-vit choklad-kvargmuffins, de blev mycket goda. Receptet får ni nedan. 


It's been a bit quiet from me recently. The move and arranging with everything has taken a lot of time, and we have not had internet access either. Now we have a temporary connection, which should work until we get the right one for about 2 weeks. We have now been living in our new apartment for a week and everything feels very good, we are happy and the surroundings feels good. As I said earlier we are waiting for our furniture and kitchen stuff to come from Singapore, which can take up to 2 months. I try not to buy too much new to the kitchen, because we already have a lot, but some dishes, muffin cups I have bought to be able to bake and cook :)

Near our home, we have two supermarkets and a little further away a Lidl, which I visited on Friday. Guess if I bought quark, cottage cheese and mozzarella :) All dairy products are so much cheaper here than in Singapore. Holland has a lot of good cheeses, and they have bakeries in almost every corner here, so to find fresh bread is always available. And what a selection of licorice they have here, I'm in heaven, haha. I wish, however, that I eventually can start my own baking. The first thing I baked in our new kitchen was blueberry-white chocolate-quark muffins. 


Blåbär-vitchoklad-kvargmuffins

100 g smör, mjukt
2 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl kvarg, vaniljsmak
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
blåbär, frysta eller färska
vit choklad, bitar

Rör ihop smör och socker. Tillsätt äggen och rör om ordentligt. Blanda i vaniljsocker och kvarg. Tillsätt sedan mjöl, bakpulver, blåbär och vit choklad. Fyll muffinsformar med smeten och grädda i 180 grader ca 15-20 minuter.

 

Blueberry-white chocolate-quark muffins

100 g butter, softened
2 dl sugar
2 eggs
1 tsp vanilla sugar
1,5 dl quark, vanilla flavor
3 dl flour
1 tsp baking powder
blueberries, frozen or fresh
white chocolate chunks

Stir together butter and sugar. Add the eggs and stir well. Mix in vanilla and quark. Then add the flour, baking powder, blueberries and white chocolate. Fill muffin cups with the batter and bake at 180 degrees for 15-20 minutes.

25 comments:

  1. Mmm...så gott att använda kvarg i bakverk! Det är vanligt i Ryssland också! :)
    Ha en fin söndag!
    Kram
    //Lana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, kvarg är så gott! Kram, ha en fin söndag du också!

      Delete
  2. Vad spännande med att flytta sådär från land till land. Blir riktigt avis. Tror du att det kommer innebära nya influenser i bakningen?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kanske, jag har faktiskt bakat redan med speculoos :) Tack!

      Delete
  3. Så roligt att upptäcka en annan matkultur i ett "nytt" land. Det är ju lite skillnad mellan Singapore och Amsterdam! Skönt att ni verkar komma tillrätta, men förstår att det blir lite som det blir innan alla möbler kommer! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det är verkligen roligt och skillnaden är stor mellan dessa två land. Längtar efter våra saker.

      Delete
  4. Två månader innan grejerna kommer, låter mindre skoj. Bra att ni kommit på plats i alla fall. Ha det gott!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det känns som en evighet :) Tack det samma!

      Delete
  5. Låter helt underbart med goda ostar och bröd.... Singapore hade säkert sina fördelar med vädret bland annat men kan tänka mig att Amsterdam har sina! :)

    Så mycket gott du bakat här nedan... och den fina giant cupcaken wow! Du är duktig du vännen, kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, absolut, värmen saknar jag :) Tack snälla du, kram!

      Delete
  6. Hej! Kul att höra hur ni har det. Men två månader för att få sakerna :-O Jag hade gått bananas. Spännande när det skiljer sig en massa mellan två olika städer. Ska bli kul att följa mer er :-) Kramar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, visst är det en lång tid, får se hur bananas jag kommer gå :) Kram!

      Delete
  7. Låter gott med en massa lakrits och bagerier!! Vilken häftig jättecupcake du gjort. Och dom här blåbärsmuffinsen ser oxå väldigt goda ut.
    Du har mycket att upptäcka nu i Amsterdam, men så tråkigt att behöva vänta på möblerna så länge!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, visst gör det :) Tack och jo, visst är det tråkigt att behöva vänta så länge.

      Delete
  8. Älskar Amsterdam, jobbade ju för ett holländskt företag förrut och var där ganska ofta kram Diana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Roligt att höra och visst är det en mysig stad! Kram

      Delete
  9. Det låter bra att ni kommit på plats i lägenheten och börjar finna er till rätta i omgivningen. Alla platser på jorden har ju sitt och sina fördelar. Jag kan förstå att det lockar extra mycket i shoppingtarmen nu innan ni fått era egna saker.

    Muffinsen ser så goda ut och jag hade gärna tagit en till fikat! Kram

    ReplyDelete
  10. I am happy with your tasty recipe! I love quark ( kwark ) too, love the stuff! :) xxx

    ReplyDelete
  11. Realmente lindo y delicioso me encantan las recetas suecas,abrazos y abrazos

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Rosita! These muffins are really delicious! Hugs back to you!

      Delete
  12. Välkommen hem till Europa igen.
    Jag har en hel del att läsa ikapp både hos dig och hos andra efter mitt lilla datorhaveri.

    KRAM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Erica! Kul att höra från dig. KRAM

      Delete
  13. Excellent blog you have got here.. It's hard to find quality writing like yours these days. I honestly appreciate people like you! Take care!!

    Here is my weblog ... anti cellulite treatment

    ReplyDelete