Det har varit lite tyst från mig den senaste tiden, även om jag haft tidsinställda inlägg. Flytten och allt ordnande runt den har tagit en hel del tid, men så har vi inte haft internet heller. Nu har vi en tillfällig uppkoppling, som borde fungera tills vi får den riktiga om ca 2 veckor. Vi har nu bott i vår nya lägenhet  i en vecka och allt känns mycket bra, vi trivs och omgivningen känns bra. Som jag berättade tidigare väntar vi på att våra möbler och kökssaker skall komma från Singapore, vilket kan ta upp till 2 månader. Jag försöker att inte köpa alltför mycket nytt till köket, för att vi har en hel del sedan tidigare, men några ugnsformar, muffinsformar måste jag ha för att kunna baka och laga mat :)

Nära vårt hem har vi två mataffärer och lite längre bort en Lidl, som jag besökte på fredag. Gissa om jag köpte kvarg, grynost och mozzarella :) Alla mjölkprodukter är så mycket billigare här än i Singapore. Goda ostar har de också i Holland och bagerier finns nästan i varenda knut, så färskt bröd finna alltid tillgängligt. Och vilket urval av lakrits det finns, jag är i himmelen, haha. Jag önskar dock, att jag småningom kommer ordentligt igång med mitt egna bakande. Det första jag bakade i vårt nya kök var blåbär-vit choklad-kvargmuffins, de blev mycket goda. Receptet får ni nedan. 


It's been a bit quiet from me recently. The move and arranging with everything has taken a lot of time, and we have not had internet access either. Now we have a temporary connection, which should work until we get the right one for about 2 weeks. We have now been living in our new apartment for a week and everything feels very good, we are happy and the surroundings feels good. As I said earlier we are waiting for our furniture and kitchen stuff to come from Singapore, which can take up to 2 months. I try not to buy too much new to the kitchen, because we already have a lot, but some dishes, muffin cups I have bought to be able to bake and cook :)

Near our home, we have two supermarkets and a little further away a Lidl, which I visited on Friday. Guess if I bought quark, cottage cheese and mozzarella :) All dairy products are so much cheaper here than in Singapore. Holland has a lot of good cheeses, and they have bakeries in almost every corner here, so to find fresh bread is always available. And what a selection of licorice they have here, I'm in heaven, haha. I wish, however, that I eventually can start my own baking. The first thing I baked in our new kitchen was blueberry-white chocolate-quark muffins. 


Blåbär-vitchoklad-kvargmuffins

100 g smör, mjukt
2 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl kvarg, vaniljsmak
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
blåbär, frysta eller färska
vit choklad, bitar

Rör ihop smör och socker. Tillsätt äggen och rör om ordentligt. Blanda i vaniljsocker och kvarg. Tillsätt sedan mjöl, bakpulver, blåbär och vit choklad. Fyll muffinsformar med smeten och grädda i 180 grader ca 15-20 minuter.

 

Blueberry-white chocolate-quark muffins

100 g butter, softened
2 dl sugar
2 eggs
1 tsp vanilla sugar
1,5 dl quark, vanilla flavor
3 dl flour
1 tsp baking powder
blueberries, frozen or fresh
white chocolate chunks

Stir together butter and sugar. Add the eggs and stir well. Mix in vanilla and quark. Then add the flour, baking powder, blueberries and white chocolate. Fill muffin cups with the batter and bake at 180 degrees for 15-20 minutes.