Friday, March 29, 2013

Glad Påsk / Happy Easter

Glad påsk vill jag önskar er alla! Jag har bakat påskbullor, som har ett ägg i mitten. Jag hittade dessa färgade ägg i butiken och tänkte att de kunde passa bra till påskbullorna jag tänkt baka. Man kan även färga sina ägg själv eller använda vita. Dessa ägg var kokta, men du kan använda råa ägg, som blir klara under tiden de är i ugnen. Goda och söta att se på. Ha nu en skön påskhelg! Kram.

Happy Easter everyone! I have made Easter buns, which has an egg in the middle. I found these at the store and thought they would fit perfectly for the buns I was going to bake. You can easily dye your own eggs or use white ones. The eggs that I used were cooked, but you can use uncooked, because they will get ready while they are in the oven. These are delicious and cute to look at. Have a lovely Easter now, hugs!


Påskbullor

7-9 dl mjöl
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
100 g smör, mjukt
11 g torrjäst (en påse)
3 dl mjölk

färgade ägg

Blanda vetemjöl, socker, vaniljsocker, salt, smör och jäst i en matberedare. Kör det till en smulig massa. Tillsätt mjölken och arbeta samman till en deg. Låt jäsa 1h.

Dela degen i 12 bitar och rulla bitarna till 30 cm långa rep. Tvinna två rep runt varandra och slut ändärna och forma till en ring. Upprepa med resterande deg. Låt jäsa ytterligare 30 minuter.

Värm ugnen till 180 grader. Pensla ringarna med ägg och dekorera med strössel. Lägg ett ägg i varje ring och tryck försiktigt ner ägget. Grädda i 20-25 minuter.

 

Easter Buns

7-9 dl flour
1 dl granulated sugar
1 tsp vanilla sugar
1 tsp salt
100 g unsalted butter
1 packet dry yeast (11g)
3 dl milk (42°)

dyed eggs

Mix flour, sugar, vanilla sugar, salt, butter and yeast in a food processor into a crumbly mass. Add the milk and work together to form a dough.
Let rise for 1h.

Divide dough into 12 pieces and roll each piece into a rope, about 30 cm. Twist two ropes to form a braid, pinch the ends and loop into a circle. Repeat with the remaining ropes. Cover with a kitchen towel and let rise for 30 minutes.
Preheat the oven to 180 degrees. Brush each ring with egg wash and decorate with sprinkles. Place one egg in the center of each ring, pressing down lightly. Bake for 20-25 minutes.

28 comments:

  1. Vilka fina och roliga bullar! Så påskigt! :)
    Ha en underbar påskhelg!
    Kramar!
    //Lana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack det samma! Kram till dig också Lana!

      Delete
  2. Ihastuttavia! Aurinkoista pääsiäistä!:)

    ReplyDelete
  3. De ser ju supersöta ut! Glad påsk på dig!

    ReplyDelete
  4. Åh vilka fina:):)
    Glad Påsk
    Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack så mycket! Glad påsk och kram!

      Delete
  5. God påsk till dig också och oj vad dina påskbullor ser goda ut:)

    ReplyDelete
  6. Så söta, riktiga påskbullar!!

    Glad Påsk till Dig också!!!
    kram lisamaja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack så mycket Lisa-Maja! Glad påsk och kram!

      Delete
  7. Härligt med färgklicken där i mitten, precis som det ska vara till påsk och våren!

    Glada påskkramar

    ReplyDelete
  8. sv: tack detsamma :)
    Spännande recept och vilka fina bullor. Jag har sett något liknande fast det var mer som ett bröd, tror att det var grekiskt :s

    du får ha det så bra och vad roligt att du har flyttat till amsterdam :) ska bli spännande att följa dig även där. kram

    ReplyDelete
  9. Vilka otroligt söta påskbullar!
    Glad påsk! Kramar.

    ReplyDelete
  10. Jättesöta påskbullar du bakat! Önskar en glad påsk så här lite i efterhand! :)

    ReplyDelete