Happy Easter everyone! I have made Easter buns, which has an egg in the middle. I found these at the store and thought they would fit perfectly for the buns I was going to bake. You can easily dye your own eggs or use white ones. The eggs that I used were cooked, but you can use uncooked, because they will get ready while they are in the oven. These are delicious and cute to look at. Have a lovely Easter now, hugs!
Påskbullor
7-9
dl mjöl
1
dl socker
1
tsk vaniljsocker
1
tsk salt
100
g smör, mjukt
11
g torrjäst (en påse)
3
dl mjölk
färgade
ägg
Blanda
vetemjöl, socker, vaniljsocker, salt, smör och jäst i en matberedare. Kör det
till en smulig massa. Tillsätt mjölken och arbeta samman till en deg. Låt jäsa
1h.
Dela
degen i 12 bitar och rulla bitarna till 30 cm långa rep. Tvinna två rep runt
varandra och slut ändärna och forma till en ring. Upprepa med resterande deg.
Låt jäsa ytterligare 30 minuter.
Värm
ugnen till 180 grader. Pensla ringarna med ägg och dekorera med strössel. Lägg
ett ägg i varje ring och tryck försiktigt ner ägget. Grädda i 20-25 minuter.
Easter
Buns
7-9
dl flour
1
dl granulated sugar
1
tsp vanilla sugar
1
tsp salt
100
g unsalted butter
1
packet dry yeast (11g)
3
dl milk (42°)
dyed
eggs
Mix
flour, sugar, vanilla sugar, salt, butter and yeast in a food processor into a
crumbly mass. Add the milk and work together to form a dough.
Let
rise for 1h.
Divide
dough into 12 pieces and roll each piece into a rope, about 30 cm. Twist two
ropes to form a braid, pinch the ends and loop into a circle. Repeat with the
remaining ropes. Cover with a kitchen towel and let rise for 30 minutes.
Preheat
the oven to 180 degrees. Brush each ring with egg wash and decorate with
sprinkles. Place one egg in the center of each ring, pressing down lightly.
Bake for 20-25 minutes.
27 Comments
Vilka fina och roliga bullar! Så påskigt! :)
ReplyDeleteHa en underbar påskhelg!
Kramar!
//Lana
Tack det samma! Kram till dig också Lana!
DeleteNiin kauniita!
ReplyDeleteKiitos anskusiili :)
DeleteIhastuttavia! Aurinkoista pääsiäistä!:)
ReplyDeleteså fina! Glad påsk!
ReplyDeleteTack och glad påsk!
DeleteDe ser ju supersöta ut! Glad påsk på dig!
ReplyDeleteTack Erika! Glad påsk!
DeleteÅh vilka fina:):)
ReplyDeleteGlad Påsk
Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Tack så mycket! Glad påsk och kram!
DeleteGod påsk till dig också och oj vad dina påskbullor ser goda ut:)
ReplyDeleteTack :) Glad påsk!
DeleteSå fina!
ReplyDeleteKram kram
Tack Malin! Kram, kram
DeleteSå söta, riktiga påskbullar!!
ReplyDeleteGlad Påsk till Dig också!!!
kram lisamaja
Tack så mycket Lisa-Maja! Glad påsk och kram!
DeleteVilka fina! Glad påsk! :)
ReplyDeleteTack Marie, glad påsk!
DeleteHärligt med färgklicken där i mitten, precis som det ska vara till påsk och våren!
ReplyDeleteGlada påskkramar
Tack snälla ni! Påskkram!
Deletesv: tack detsamma :)
ReplyDeleteSpännande recept och vilka fina bullor. Jag har sett något liknande fast det var mer som ett bröd, tror att det var grekiskt :s
du får ha det så bra och vad roligt att du har flyttat till amsterdam :) ska bli spännande att följa dig även där. kram
Tack så mycket!
DeleteVilka otroligt söta påskbullar!
ReplyDeleteGlad påsk! Kramar.
Tack det samma till dig! Kram
DeleteJättesöta påskbullar du bakat! Önskar en glad påsk så här lite i efterhand! :)
ReplyDeleteTack så mycket Amy!
Delete