Stort tack för alla fina kommentarer och lyckönskningar på mitt föregående inlägg. 
Idag ger jag er ett recept på banancurd, som är enkelt att laga själv. Banancurd kan användas som fyllning i tårtor, ätas med nygräddade scones eller som i det här fallet användas i paj. Så gott!

Many thanks for all the nice comments and best wishes on my previous post.Today I'm giving you a recipe for banana curd, which is simple to make. Banana curd can be used as filling in cakes, swiss rolls, delicious on freshly baked scones or as in this case be used in tarts. So delicious!


 

Banana Curd-Chocolate Tarts

curd
2 bananas
zest and juice of half a lemon
1 ¼ dl powdered sugar
60 g butter
2 eggs
1 tsp vanilla essence

crust
250 g digestive biscuits
125 g butter, melted
chocolate, melted

Blend the banana and lemon juice and zest. Pour into a saucepan and add the powdered sugar and butter. Heat the mixture until the butter is melted. Beat the eggs in a bowl and pour a little of the banana mixture into the eggs, whisking constantly. Now pour this into the pan and add the vanilla. Whisk until the mixture thickens, it should not boil.

Place the biscuits in the bowl of a food processor and process until finely crushed. Add the butter and process until well combined. Divide the biscuit mixture among six round 8 cm fluted tart tins with removable bases. Use the back of a metal spoon to firmly press the biscuit mixture over the base and side of each tin. Melt chocolate and spread a thin layer on each crust. Put them in the refrigerator to harden. Fill the tins with banana curd and decorate with chocolate. Place in the fridge until required.


Banancurd-Chokladpajer

curd
2 bananer
skal och saft av en halv citron
1 ¼ dl florsocker
60 g smör
2 ägg
1 tsk vaniljextrakt

botten
250 g digestivekex
125 smör, smält
smält choklad

Mixa banan och citronsaft- och skal. Häll i en kastrull och tillsätt florsocker och smör. Värm blandningen tills smöret smält. Vispa äggen i en skål och häll på lite av bananblandningen, vispa hela tiden. Häll sedan detta i kastrullen och tillsätt vanilj. Vispa tills blandningen tjocknar, den skall inte koka.

Mixa kexen fint i en matberedare. Tillsätt smält smör och mixa tills kombinerat. Dela upp kexblandningen mellan sex runda 8 cm kakformar med löstagbara botten. Använd baksidan av en sked att trycka kexblandningen i formarna. Smält choklad och bred ett tunt lager på varje kexbotten. Ställ dem i kylskåp för att stelna. Fyll formarna med banancurd och dekorera med choklad.