Monday, March 4, 2013

Banana Curd-Chocolate Tarts

Stort tack för alla fina kommentarer och lyckönskningar på mitt föregående inlägg. 
Idag ger jag er ett recept på banancurd, som är enkelt att laga själv. Banancurd kan användas som fyllning i tårtor, ätas med nygräddade scones eller som i det här fallet användas i paj. Så gott!

Many thanks for all the nice comments and best wishes on my previous post.Today I'm giving you a recipe for banana curd, which is simple to make. Banana curd can be used as filling in cakes, swiss rolls, delicious on freshly baked scones or as in this case be used in tarts. So delicious!


 

Banana Curd-Chocolate Tarts

curd
2 bananas
zest and juice of half a lemon
1 ¼ dl powdered sugar
60 g butter
2 eggs
1 tsp vanilla essence

crust
250 g digestive biscuits
125 g butter, melted
chocolate, melted

Blend the banana and lemon juice and zest. Pour into a saucepan and add the powdered sugar and butter. Heat the mixture until the butter is melted. Beat the eggs in a bowl and pour a little of the banana mixture into the eggs, whisking constantly. Now pour this into the pan and add the vanilla. Whisk until the mixture thickens, it should not boil.

Place the biscuits in the bowl of a food processor and process until finely crushed. Add the butter and process until well combined. Divide the biscuit mixture among six round 8 cm fluted tart tins with removable bases. Use the back of a metal spoon to firmly press the biscuit mixture over the base and side of each tin. Melt chocolate and spread a thin layer on each crust. Put them in the refrigerator to harden. Fill the tins with banana curd and decorate with chocolate. Place in the fridge until required.


Banancurd-Chokladpajer

curd
2 bananer
skal och saft av en halv citron
1 ¼ dl florsocker
60 g smör
2 ägg
1 tsk vaniljextrakt

botten
250 g digestivekex
125 smör, smält
smält choklad

Mixa banan och citronsaft- och skal. Häll i en kastrull och tillsätt florsocker och smör. Värm blandningen tills smöret smält. Vispa äggen i en skål och häll på lite av bananblandningen, vispa hela tiden. Häll sedan detta i kastrullen och tillsätt vanilj. Vispa tills blandningen tjocknar, den skall inte koka.

Mixa kexen fint i en matberedare. Tillsätt smält smör och mixa tills kombinerat. Dela upp kexblandningen mellan sex runda 8 cm kakformar med löstagbara botten. Använd baksidan av en sked att trycka kexblandningen i formarna. Smält choklad och bred ett tunt lager på varje kexbotten. Ställ dem i kylskåp för att stelna. Fyll formarna med banancurd och dekorera med choklad. 

43 comments:

  1. Synd att man inte kan leva på kakor...kram Diana

    ReplyDelete
  2. så gott, perfekt för mig som gillar banan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, banan och choklad är goda ihop.

      Delete
  3. mmm... vad gott. Älskar banan. Detta är ett måste att testa :)

    ReplyDelete
  4. Vilket häftigt bakverk! Jag gillar verkligen banansmak så ska absolut testa denna. Fin också att titta på!

    ReplyDelete
  5. oj vad ser mumsigt gott, en fråga bara ; blir inte banan curd missfärgad?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Citronsaften hindrar bananen från att missfärgas.

      Delete
  6. Banan och choklad är sååå gott ihop verkligen!

    ReplyDelete
  7. Tck för inspirationen om banancurd! Låter son något perfekt enligt mig!

    ReplyDelete
  8. Vad gott! Banan och choklad passar ju så bra ihop! Såg ditt förra inlägg nu, och ville också bara önska dig lycka till i Amsterdam!

    ReplyDelete
  9. Banana curd låter supergott! Måste provas! Kram!

    ReplyDelete
  10. vilken uppfinning. Låter så gott den där banana kurd

    ReplyDelete
  11. Banan Curd, jag dööör! Så gott! Kram

    ReplyDelete
  12. Wow, vad gott det låter!

    Kram kram

    ReplyDelete
  13. Uhm vad en trevlig recept! och banan ostmassan låter bli ett MUST HAVE i kylskåpet :-)Kram och ha en härlig vecka!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Mette! Ja, den är så god. Kram

      Delete
  14. Har gjort lemoncurd och halloncurd men banancurd låter ju också så gott! Måste prova det någon gång :)

    ReplyDelete
  15. BANANCURD, guuud så gott! 1000 tack för receptet!

    ReplyDelete
  16. gahhh vad det ser gott ut : ) kram på dig! Sofia

    ReplyDelete
  17. åh vad gott det såg ut och lät! vattnas i munnen:-)
    //V

    ReplyDelete
  18. Wow, så gott det ser ut vännen. Jag vill ha! :)

    ReplyDelete
  19. Waw! What an aamzing combined recipe! I love your banana curd a lot & your smaller tarts look divine! :)

    MMMMMMM! Good luck with the move to Amsterdam! You then will be living next to my country Belgium! yeah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks! Oh, maybe we can meet sometimes :)

      Delete
  20. Ihana torttu!:) Banaanicurd on tosi hyvää. Olen välillä tehnyt.:)

    ReplyDelete
  21. Ojojoj vad denna verkar god!!! Banancurd köpte jag på en matmarknad förra året och har försökt hitta ett bra recept på det, men inte lyckats. Här är ju ett perfekt recept!! Kanon!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack, den är faktiskt väldigt god!

      Delete