Today, I'm giving you a recipe for pies with sundried tomato and cheese. I also made a few with fresh tomato. I like pies and make it periodically. I like to make pies in small pie dishes, rather than one big pie.
Soltorkad
tomat-ostpaj
Botten
125
g smör
3
dl mjöl
1
msk kallt vatten
Fyllning
3
ägg
2
dl grädde
150
g riven ost, stark
soltorkad
tomat, efter smak
0,5
tsk salt
1
krm peppar
skivad tomat, valfritt
Sätt
ugnen på 200 grader C. Dela smöret i bitar och tillsätt mjöl och vatten. Rör
om. Ställ kallt en stund. Fördela degen i en stor pajform eller i mindre
pajformer, nagga botten och förgrädda skalen 10 minuter i ugnen.
Blanda
ingredienserna till fyllningen och häll sedan i de förgräddade pajskalen. Toppa med skivad tomat om du vill. Grädda pajerna ca 20 minuter tills fyllningen stelnat och pajerna fått fin färg.
Sundried
Tomato-Cheese Pie
Crust
125
g butter
3
dl flour
1
tbsp cold water
Filling
3
egg
2
dl cream
150
g grated cheese, strong
sundried
tomato
0,5
tsp salt
pinch
of pepper
sliced tomato, optional
Preheat
oven to 200 degrees C. Divide the butter into pieces and add the flour and
water. Stir. Refrigerate for a while. Divide the dough into a muffin pan, prick
holes in the ground and pre-bake the shells 10 minutes in the oven.
Mix
the ingredients for the filling and then pour it into the pre-baked shells. Top with sliced tomato id you want. Bake the pies for 20 minutes until the filling has set and pies are golden.
22 Comments
Älskar paj kram Diana
ReplyDeleteJag också ;) Kram
DeletePajen ser fantastiskt god ut :) Ost och soltorkad tomat är en god kombo!
ReplyDeleteTack så mycket Sandra!
DeleteDen ser fin ut!
ReplyDeleteTack :)
DeletePaj är ju så bra mat! Och man kan variera fyllningen så mycket! Här blir det faktiskt också paj till middag! Och också med soltorkade tomater! Fast jag ska också tillsätta skinka! :) Ja, ost får jag inte heller glömma! :)
ReplyDeleteHa en toppen dag!
Kram
//Lana
Ja, det är det! Osten är viktig :) Kram
DeleteVilken god blandning! jag tycker soltorkade tomater är jättegott, men har liksom glömt av det. Måste införskaffas!
ReplyDeleteSoltorkade tomater är mycket gott och kan användas till mycket!
DeleteSuperkombination verkligen! Inget kan gå fel med ost liksom, och knappast med soltorkade tomater heller, så det här måste bara vara en häjdarpaj! :-)
ReplyDeleteHar ofta gjort liknande;det är så gott!Dina pajer ser så goda ut:)
ReplyDeleteJa, visst är det gott! Tack!
DeleteMmmm... look so delicious and pretty! Must get some sun dried tomatoes soon :)
ReplyDeleteThanks Ann!
DeleteMums! Ser jättegott ut. Själv älskar jag pajer, men pga min nuvarande diet, ingår inte pajdegen i den. Men jag gör paj ibland ändå.
ReplyDeleteMen måste fråga dig! Jag bor själv i Thailand och har oerhört svårt att hitta vissa ingredienser. Hur är det i Singapore? Hittar du verkligen allt där? Jag menar, jag vill gärna använda mjöl av grövre sorter och det enda jag hittar här är durumvetemjöl (som är dyrt). Just nu har jag faktiskt hittat rågflingor, men inga grova mjölsorter.
Jag vill även ha tag på saffran! Kan du få tag på det i Singapore och var köper du det i så fall? En annan sak jag saknar här är sambal olek! Jo visst finns massa andra chilipasta typer här, men sambal är så bra och smidigt och himla gott!
Vore kul om du hörde av dig eftersom vi bor i samma del av världen, men kanske ändå så olika varandra?!
/Karin L
Hej! Jag skickar email till dig!
DeleteLåter gott med soltorkad tomat i... med fetaost till mmmm! Även stark ost går ju bra :) Så fina små portionsformar du har... jag får nog skaffa mig sådana petit :) Kram!
ReplyDeleteTack Amy! Ja, feta passar perfekt till, det hade jag i salladen som serverades med pajerna :) Kram
DeleteJa, och det ser lyxigare ut med små portionspajer! Perfekta förrätter! Snygga!
ReplyDeleteTack så mycket!
DeleteBåda pajerna ser goda ut! Paj lagar även jag ofta!
ReplyDelete