Ricotta is good to mix with pesto and use as a filling for pies! This pie is easy and quick to make. Really delicious and only a few ingredients is needed! Today is the last day to take part in my give-away. I will announce the winner tomorrow.
Pesto-Ricotta
Tart
puff pastry
pesto
ricotta
tomato
salt
pepper
Roll out the puff
pastry on a baking sheet. Cut it slightly 2cm from the edge. Combine pesto and
ricotta and season to taste. Spread it over the pastry. Slice the tomatoes and
place them over the ricotta and pesto mixture. Bake the tart in 200°C for 25
minutes.
Pesto-Ricottapaj
smördeg
pesto
ricotta
tomat
salt
peppar
Kavla ut smördegen
på en plåt. Skär med kniv en linje (mjukt, inte helt igenom degen) runt pajen
ca 2cm från kanten. Kombinera pesto och ricotta och krydda efter smak. Bred den
över degen. Skär tomaterna i skivor och lägg dem över pesto och ricottablandningen.
Grädda pajen i 200 ° C i 25 minuter.
20 Comments
Både ser och låter gott ...
ReplyDeleteJag har gjort en liknande variant till bufféer, men med svart tapenade istället för pesto.
ReplyDeleteVilka härliga bröd du bakat och bjuder på dessutom.
Svart tapenade är också gott! Tack!
DeleteDet där låter ju mums, och fint att se på också!
ReplyDeleteVilken snabb, enkel och god paj. Vad gott med pesto och ricotta!!
ReplyDeleteJa, enkelt och gott!
DeleteVilken enkel paj! Det tipset tar jag åt mig direkt, tack :)
ReplyDeleteJavisst är den! Tack!
DeleteNice! Måste ju vara gott med ricotta och smördeg..mmm!:)
ReplyDeleteJa, faktiskt jättegott :)
DeleteJag gillar smördeg och det är så smidigt att göra snittar eller paj med det. Dock vet jag inte varför men jag får ont i magen av för mycket grön pesto... iallafall den köpta varianten! Önskar dig en fin helg vännen, stor kram!
ReplyDeleteJa, de är smidigt och gott! Tråkigt med magont. Stor kram tillbaka!
DeleteSo delicious and elegant! I love that you use puff pastry - scrumptious:)
ReplyDeleteMary x
Thank you! Puff pastry is so yummy :)
DeleteDet ser verkligen fantastisk gott ut! Kanske du har lust att vara med i en liten tävling den här gången. Välkommen att titta in hos mig.
ReplyDeleteTack! Jag skall kika in hos dig!
DeleteSå snyggt! Som alltid :) Skulle så gärna provsmaka allt du lagar...
ReplyDeleteMums vad gott! Jag testade den här igårkväll på en vanlig Hönökaka och det var jättegott!
ReplyDeleteTack, snälla! Roligt att du gillar bilderna. Det finns så mycket vackert i naturen Jag tror att jag ska ta och lära mig mer om min kamera för att få ännu bättre bilder. Ett projekt för 2013.
Jag önskar dig en fin helg! vad har ni för väder hos dig?
Här är det sol, -2 grader och lätt snötackt mark. Kram på dig!:)
Vad roligt att du testade och jag kan tänka mig att det blir lika gott på en hönökaka. Ja, att fotografera är väldigt roligt. Önskar dig också en fin helg! Idag har vi haft sol och +31. Kram
DeleteMums! Pesto och tomat är ju en oslagbar komination :D
ReplyDelete