Pastagratänger lagas då och då hemma hos oss och de får gärna vara krämiga med mycket ost. Ost kan man inte få för mycket av, eller? 

I make pasta casseroles now and then at home and I want them be creamy with lots of cheese. You cannot get to much of cheese, right?


Pasta Bake with Ricotta and Spinach

4-5 dl pasta, cooked
2 dl spinach
2 dl ricotta cheese
2 tbsp parmesan cheese
3-4 tbsp garlic-herb cream cheese
1 tsp basil
1 dl cheddar cheese, grated
3-5 dl tomato sauce

Cook pasta until slightly under done. Fry spinach until wilted, season with salt and pepper. In a bowl mix ricotta cheese, parmesan cheese, cream cheese and basil. Mix the cooked pasta with the tomato sauce. In an oven safe dish put pasta-tomato mixture on the bottom, then add the spinach and ricotta mixture on top. Top with cheddar cheese. Bake at 200º for 20-30 minutes.


Ugnsbakad Pasta med Ricotta och Spenat

4-5 dl pasta, kokt
2 dl spenat
2 dl ricottaost
3-4 msk vitlök-örtfärskost
2 msk parmesanost
1 tsk basilika
1 dl cheddarost, riven
3-5 dl tomatsås

Koka pastan nästan färdig. Stek spenaten snabbt, salta och peppra. I en skål blanda ricottaost, parmesan, färskost och basilika. Blanda den kokta pastan med tomatsås. I en ugnsäker form lägg pasta-tomatblandningen på botten, tillsätt sedan spenat och ricottablandningen ovanpå. Toppa med cheddarost. Grädda i 200 ° i 20-30 minuter.