Sunday, January 20, 2013

Pasta Bake with Ricotta and Spinach

Pastagratänger lagas då och då hemma hos oss och de får gärna vara krämiga med mycket ost. Ost kan man inte få för mycket av, eller? 

I make pasta casseroles now and then at home and I want them be creamy with lots of cheese. You cannot get to much of cheese, right?


Pasta Bake with Ricotta and Spinach

4-5 dl pasta, cooked
2 dl spinach
2 dl ricotta cheese
2 tbsp parmesan cheese
3-4 tbsp garlic-herb cream cheese
1 tsp basil
1 dl cheddar cheese, grated
3-5 dl tomato sauce

Cook pasta until slightly under done. Fry spinach until wilted, season with salt and pepper. In a bowl mix ricotta cheese, parmesan cheese, cream cheese and basil. Mix the cooked pasta with the tomato sauce. In an oven safe dish put pasta-tomato mixture on the bottom, then add the spinach and ricotta mixture on top. Top with cheddar cheese. Bake at 200º for 20-30 minutes.


Ugnsbakad Pasta med Ricotta och Spenat

4-5 dl pasta, kokt
2 dl spenat
2 dl ricottaost
3-4 msk vitlök-örtfärskost
2 msk parmesanost
1 tsk basilika
1 dl cheddarost, riven
3-5 dl tomatsås

Koka pastan nästan färdig. Stek spenaten snabbt, salta och peppra. I en skål blanda ricottaost, parmesan, färskost och basilika. Blanda den kokta pastan med tomatsås. I en ugnsäker form lägg pasta-tomatblandningen på botten, tillsätt sedan spenat och ricottablandningen ovanpå. Toppa med cheddarost. Grädda i 200 ° i 20-30 minuter.

16 comments:

  1. This has to be quite amazing with four different types of cheese, wow!

    ReplyDelete
  2. Mmm...vad gott det låter! Otroligt smarrig fyllning i gratängen! :)
    Ha en toppen söndag!
    Kram kram
    //Lana

    ReplyDelete
  3. Mmm den där kan jag verkligen tänka mig, ricotta och spenat är riktigt gott ihop:)
    Ha en trevlig söndag
    Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    ReplyDelete
  4. Åh, så gott! Nej, ost kan man INTE för för mycket av!

    ReplyDelete
  5. Ost kan man absolut inte få för mycket av... jag fullkomligt älskar ost i alla dess former och skepnader... yum yum!

    ReplyDelete
  6. Det här var en riktig ostig gratäng. Jag satt just och skrev veckomatsedel för veckan och på torsdag är det dags för pastagratäng. Då ska jag testa ditt recept!
    Kramar

    ReplyDelete
  7. This really looks so comforting and delicious at this time of year. It's so cold and foggy outside, I'd love to just curl up with a big hot plate of this tasty dish!

    ReplyDelete
  8. Ah! Such delicious, comfort food. Btw, are you a vegetarian?:)

    ReplyDelete