Kex i pajform, det kan jag rekommendera er alla. Jag hade pepparkaksdeg i frysen, så jag använde lite av degen till dessa söta kexpajer. Det går mycket bra att utesluta pepparkaksdegen och bara ta choklad också. Äts med fördel med glass.

Cookie in a pie dish, I can recommend it to you all. I had gingerbread dough in the freezer, so I used a bit of dough for these sweet cookie pies. You can exclude the gingerbread dough and only use chocolate. Best eaten with ice cream.


Kexpajer

140 g smör, rumstempererat
2 dl farinsocker
1 dl strösocker
1 ägg
4 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver
1/8 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
3 dl chokladbitar
pepparkaksdeg, valfritt

Blanda smöret med farinsocker och strösocker och tillsätt sedan ägget. Rör runt väl. Tillsätt mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och chokladbitar. Blanda. Fyll portionsformar med degen 3/4 fulla. Tryck pepparkaksdegsbitar i formarna och grädda i 180 grader ca 15 minuter. Servera genast med glass.



Cookie Pies

140 g butter, softened
2 dl brown sugar
1 dl granulated sugar
1 egg
4 dl flour
0,5 tap baking powder
1/8 tsp baking soda
1/4 tsp salt
3 dl chocolate chips
gingerbread dough, optional

Mix the butter with the brown sugar and granulated sugar, then add the egg. Stir well. Add flour, baking powder, baking soda, salt and chocolate chips. Mix. Fill ramekins with dough 3/4 full. Press gingerbread dough pieces in the ramekins and bake at 180 degrees about 15 minutes. Serve immediately with ice cream.