Monday, January 28, 2013

Chocolate Cookie Pies

Kex i pajform, det kan jag rekommendera er alla. Jag hade pepparkaksdeg i frysen, så jag använde lite av degen till dessa söta kexpajer. Det går mycket bra att utesluta pepparkaksdegen och bara ta choklad också. Äts med fördel med glass.

Cookie in a pie dish, I can recommend it to you all. I had gingerbread dough in the freezer, so I used a bit of dough for these sweet cookie pies. You can exclude the gingerbread dough and only use chocolate. Best eaten with ice cream.


Kexpajer

140 g smör, rumstempererat
2 dl farinsocker
1 dl strösocker
1 ägg
4 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver
1/8 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
3 dl chokladbitar
pepparkaksdeg, valfritt

Blanda smöret med farinsocker och strösocker och tillsätt sedan ägget. Rör runt väl. Tillsätt mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och chokladbitar. Blanda. Fyll portionsformar med degen 3/4 fulla. Tryck pepparkaksdegsbitar i formarna och grädda i 180 grader ca 15 minuter. Servera genast med glass.



Cookie Pies

140 g butter, softened
2 dl brown sugar
1 dl granulated sugar
1 egg
4 dl flour
0,5 tap baking powder
1/8 tsp baking soda
1/4 tsp salt
3 dl chocolate chips
gingerbread dough, optional

Mix the butter with the brown sugar and granulated sugar, then add the egg. Stir well. Add flour, baking powder, baking soda, salt and chocolate chips. Mix. Fill ramekins with dough 3/4 full. Press gingerbread dough pieces in the ramekins and bake at 180 degrees about 15 minutes. Serve immediately with ice cream.

31 comments:

  1. This looks pretty! I've never heard of cookie pies before, thanks for sharing this lovely recipe :)

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Det låter ju hur gott som helst! Varm paj med kall glass! Mmmm.

    ReplyDelete
  4. Cookie pies! What a cool idea!

    ReplyDelete
  5. Kexpaj:) Gud vad kul! Och annorlunda:)

    ReplyDelete
  6. Gu vilka ideèr du får till.Skulle verkligen vara kul och få ha en bok med alla dina recept.Unika och verkligen goda.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack snälla du! Ja, kanske en dag kommer det en receptbok :)

      Delete
  7. Vilket spännande sätt att göra cookie! det måste jag testa! :)
    ha en toppen dag!
    kram
    //Lana

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. Yes, I believe kids would like these a lot .)!

      Delete
  9. Nämen alltså Katarina så påhittigt och smarrigt! Cookies är ju så goda och en liten paj på det här viset med glass mmmm GOTT!

    ReplyDelete
  10. Detta får mig att tänka på en dessert som skulle kunna bjudas på en lyxrestaurang! Dregelframkallande!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Åh, vad snällt av dig att säga, tack!

      Delete
  11. Kexpaj har jag aldrig hört talas om,så spännande!Ser verkligen gott ut! Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jag kom på idén och ville testa! Blev mycket lyckat! Kram

      Delete
  12. Sååå spännande med lite pepparkaksdeg i! Har alltid tänkt att man måste kunna använda sig av pepparkaksdeg även då det inte är jul. Ser fantastiskt gott ut Katarina/Kram

    ReplyDelete
  13. Men alltså, hur kan man inte spara detta receptet? Rakt ner i vår mapp åker det i alla fall, det är ju gott att bara läsa om det:)
    Kramar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack, och ja den är söt och så god :) Kram

      Delete