En återkommande favorit på julen, bullar med pepparkaksdeg. Pepparkaksdegen blir så mjuk och god inuti bulldegen! Har ni testat att baka bullar såhär?

This is a favorite for Christmas, buns with gingerbread dough. The gingerbread dough becomes so soft and good inside the bun dough! Have you tried to bake buns like this?


Pepparkaksbulla

7-9 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk salt
1 tsk kardemumma
100 g rumsvarmt smör
1 påse torrjäst (11g)
3 dl mjölk (42°)

500 g pepparkaksdeg
  
Blanda vetemjöl, socker, salt, kardemumma, smör och jäst i en matberedare. Kör det till en smulig massa. Tillsätt mjölken och arbeta samman till en deg.
Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel. Kavla pepparkaksdegen till samma storlek och placera degen ovanpå bulldegen. Rulla ihop och skär ca 2 cm skivor. Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper. Täck med en kökshandduk och låt jäsa 1-2h timmar. Pensla bullarna med ägg och strö på pärlsocker. Grädda i 200 grader mitt i ugnen, ca 12-15 minuter.


Gingerbread Buns

7-9 dl flour
1 dl granulated sugar
1 tsp salt
1 tsp cardamom
100 g unsalted butter
1 packet dry yeast (11g)
3 dl milk (42°)

500 g gingerbread dough

Mix flour, sugar, salt, cardamom, butter and yeast in a food processor into a crumbly mixture. Add the milk and work together to form a dough.

Put the dough on floured surface and roll it out into a rectangle. Roll the gingerbread dough into the same size and place the dough on top of the bun dough. Roll up and cut about 2 cm slices. Place buns on baking sheets with parchment paper. Cover with a kitchen towel and let rise for 1-2h hours. Brush the buns with the egg and sprinkle with pearl sugar. Bake at 200 degrees, about 12-15 minutes.