During Christmas season I like to eat things that are spiced with gingerbread. Here is a version of granola that tastes like Christmas.
Gingerbread Chia Granola
4
tbsp syrup
2
tbsp coconut oil
1/4
tsp salt
2
tsp gingerbread spice
7
dl rolled oats
2
dl coconut
1,5
dl nuts, seeds
1,5 dl dried fruits
2 tbsp chia seeds
Mix
in a bowl syrup, oil, salt and gingerbread spice. Add the rest of the
ingredients, except for chia, and stir. Bake in 160 degree oven for 25 minutes, stirring
occasionally, until oats are golden brown. Let cool, then add the chia seeds. Store in an airtight container.
Pepparkaks-chiagranola
4
msk sirap
2
msk kokosolja
1/4
tsk salt
2
tsk pepparkakskrydda
7
dl havregryn (havre och råg)
2
dl kokos
1,5
dl nötter, frön
1,5 dl torkade frukter
2 msk chiafrön
Blanda
i en skål sirap, olja, salt och pepparkakskrydda. Tillsätt resten av
ingredienserna, förutom chia, och rör om. Grädda i 160 graders ugn i 25 minuter, rör runt
några gånger, tills grynen är gyllenbruna. Låt svalna, tillsätt sedan chia. Förvara i
en lufttät behållare.
26 Comments
Mums, lät gott kram Diana
ReplyDeleteTack Diana! Kram
DeleteGott och nyttigt!
ReplyDeleteJa, visst är det ganska nyttigt :)
DeleteLåter gott, mums! Förra veckan lagade jag själv lite müsli med nötter och olika sorts russin, det smakar bra den här tiden på året.:)
ReplyDeleteTack :) Ja, passar mycket bra!
DeleteWaw! What a lovely invented granola!
ReplyDeleteI love it all! Yummmm!
Thank you! Yes, it's really yummy!
DeleteMums mums, den vill jag smaka på med fil... can I join you for breakfast my dear? *L*
ReplyDeleteJa, det kan du vännen! Kram
DeleteHar funderat göra pepparkaksmusli. Din verkar ju jättegod!
ReplyDeleteJa, det blir väldigt gott!
DeleteKokosolja har jag aldrig provat. Undrar just om det finns att köpa här? Musli är gott och jag gillar kanelsmak på den, så detta skulle passa mig perfekt! Kram!
ReplyDeleteJa, kokosolja finns nog också i Sverige! Kanel ger en fin smak på müsli! Kram
DeleteKul variant av musli - mysig julfrukost!
ReplyDeleteTack Kim!
DeleteTack för tips, blir att fixa imorgon..
ReplyDeleteKram
Roligt, tack! Kram
DeleteJag köpte hem pepparkaksfil och åt det till frukost med det blev lite too much smak på morgonkvisten. Men jag ska testa din musli fast utam kryddor. Kram
ReplyDeleteDet låter gott, men om smaken tar för mycket över är det inte bra! Ja, du kan ta kanel istället eller helt lämna bort. Kram
DeleteMen ohh så gott, så fina bilder med. Fin blogg det här var, tack för raderna hos mig
ReplyDeleteTrevlig lucia till dig med
kramar
Tack Marie, så snällt av dig att säga! Kram
DeleteVilken spännande müsli! Måste ju passa perfekt som julfrukost!
ReplyDeleteJa, den passar bra nu i jultider!
DeletePerfect and nutritious granola!
ReplyDeleteYes, it's lovely!
Delete