Wednesday, December 12, 2012

Gingerbread Chia Granola

Under jultiden tycker jag att det är gott med pepparkakssmak på det jag äter. Så jag har lagat en version på granola som smakar jul.

During Christmas season I like to eat things that are spiced with gingerbread. Here is a version of granola that tastes like Christmas.

 

Gingerbread Chia Granola

4 tbsp syrup
2 tbsp coconut oil
1/4 tsp salt
2 tsp gingerbread spice
7 dl rolled oats
2 dl coconut
1,5 dl nuts, seeds
1,5 dl dried fruits
2 tbsp chia seeds

Mix in a bowl syrup, oil, salt and gingerbread spice. Add the rest of the ingredients, except for chia, and stir. Bake in 160 degree oven for 25 minutes, stirring occasionally, until oats are golden brown. Let cool, then add the chia seeds. Store in an airtight container.

 

Pepparkaks-chiagranola

4 msk sirap
2 msk kokosolja
1/4 tsk salt
2 tsk pepparkakskrydda
7 dl havregryn (havre och råg)
2 dl kokos
1,5 dl nötter, frön
1,5 dl torkade frukter
2 msk chiafrön

Blanda i en skål sirap, olja, salt och pepparkakskrydda. Tillsätt resten av ingredienserna, förutom chia, och rör om. Grädda i 160 graders ugn i 25 minuter, rör runt några gånger, tills grynen är gyllenbruna. Låt svalna, tillsätt sedan chia. Förvara i en lufttät behållare.


26 comments:

  1. Låter gott, mums! Förra veckan lagade jag själv lite müsli med nötter och olika sorts russin, det smakar bra den här tiden på året.:)

    ReplyDelete
  2. Waw! What a lovely invented granola!

    I love it all! Yummmm!

    ReplyDelete
  3. Mums mums, den vill jag smaka på med fil... can I join you for breakfast my dear? *L*

    ReplyDelete
  4. Har funderat göra pepparkaksmusli. Din verkar ju jättegod!

    ReplyDelete
  5. Kokosolja har jag aldrig provat. Undrar just om det finns att köpa här? Musli är gott och jag gillar kanelsmak på den, så detta skulle passa mig perfekt! Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, kokosolja finns nog också i Sverige! Kanel ger en fin smak på müsli! Kram

      Delete
  6. Kul variant av musli - mysig julfrukost!

    ReplyDelete
  7. Tack för tips, blir att fixa imorgon..
    Kram

    ReplyDelete
  8. Jag köpte hem pepparkaksfil och åt det till frukost med det blev lite too much smak på morgonkvisten. Men jag ska testa din musli fast utam kryddor. Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Det låter gott, men om smaken tar för mycket över är det inte bra! Ja, du kan ta kanel istället eller helt lämna bort. Kram

      Delete
  9. Men ohh så gott, så fina bilder med. Fin blogg det här var, tack för raderna hos mig

    Trevlig lucia till dig med
    kramar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Marie, så snällt av dig att säga! Kram

      Delete
  10. Vilken spännande müsli! Måste ju passa perfekt som julfrukost!

    ReplyDelete
  11. Perfect and nutritious granola!

    ReplyDelete