Friday, November 9, 2012

Orange-Cranberry Muffins

Jag har bakat muffins, en favorit hemma hos oss! Denna gång blev det med smakerna apelsin och tranbär. Som pricken på i:et tillför pumpafröna en god smak och lite knaprigt att tugga på. 

I baked muffins, a favorite at our house! This time with the flavors of orange and cranberry. The pumpkin seeds adds also a good taste and are a little crunchy to chew on.


 

Orange-Cranberry Muffins

1 egg
1 dl sour cream
1 dl milk
0,5 dl oil
2 tbsp orange juice
1 tsp orange zest
5 dl flour
1,5-2 dl sugar
1 tsp vanilla
2 tsp baking powder
pinch of salt
2 dl cranberries, dried
pumpkin seeds

Mix eggs, sour cream, milk, oil, orange juice and -zest. Add flour, sugar, vanilla sugar, baking powder and salt. Stir until all is blended. Stir in cranberries. Place muffin cups in a muffin pan and fill with batter and top with pumpkin seeds. Bake in 200 degree oven about 15-20 minutes.

 

Apelsin-Tranbärsmuffins

1 ägg
1 dl gräddfil
1 dl mjölk
0,5 dl olja
2 msk apelsinjuice
1 tsk apelsinskal
5 dl mjöl
1,5-2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
nypa salt
2 dl tranbär, torkade
pumpafrön

Blanda ägg, gräddfil, mjölk, olja, apelsinjuice och -skal. Tillsätt mjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver och salt. Rör tills allt är blandat. Blanda i tranbär. Lägg muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna med smet och toppa med pumpafrön. Grädda i 200 graders ugn ca 15-20 minuter.

41 comments:

  1. Också en av mina favoriter. Har tranbär i frysen nu, hmm kanske ska göra dessa. Alltid så trevligt att komma hit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack, roligt att höra och tack att du tittar in!

      Delete
  2. Mycket vackra muffins och en intressant smak kombination! Trevligt veckoslut till dig Katarina!:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Lisa! Smakkombinationen har jag stött på här i Singapore! Trevlig helg till dig också!

      Delete
  3. Muffins kan ma aldrig få nog av :) kram Diana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, men så är det ju verkligen! Kram

      Delete
    2. De här ser verkligen goda ut! Kram och trevlig helg!

      Delete
    3. Tack Gullie! Kram och glad helg!

      Delete
  4. I love the picture of the inside of the muffin!!! it's breakfast time here and I'd love to grab a bite :)
    happy weekend

    ReplyDelete
  5. Ser otroligt smarrigt ut! Som alla dina recept. Åh...
    Kramar

    ReplyDelete
  6. I love all the flavours that go into making these delicious muffins. They must be very moist from the sour cream and I think these would be perfect for the Christmas breakfast.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I like to use sour cream in muffins, because, as you said, they become moist and yummy! These would be perfect for Christmas!

      Delete
  7. I love all that ingredients in the muffin. They are all my favourite!

    ReplyDelete
  8. Mmmm..I can almost smell that! And it looks pretty, too!

    ReplyDelete
  9. Love these Katarina, you used my favorite tall straight muffin pan again, I'm still looking for one of those!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, I did! I hope you will find them also there! Thanks!

      Delete
  10. Härlig smakkombo och vad härligt det ser ut med så höga muffins! Måste bli saftiga och goda :) Trevlig helg!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack och de är mycket goda och saftig! Tack det samma!

      Delete
  11. Vilka härliga muffins med både apelsin och tranbär :)

    ReplyDelete
  12. åh ja måste testa och använda tranbär,åt för första gången för knappt en månad och de var riktigt gott.
    de här är en muffins i min smak,knapert,söt och fruktigt.

    ReplyDelete
  13. Muffins är också en favorit hos mig! Tranbär brukar jag äta till frukost med flingor och yoghurt. En frisk och härlig smak:)

    Trevlig helg på dig! Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tranbär är mycket gott och passar bra till bl.a. flingor! Trevlig helg, kram!

      Delete
  14. Delicious and lovely combination!

    ReplyDelete
  15. love cranberries and these look perfect!!

    ReplyDelete
  16. These muffins look really good. And cranberries are so tasty. These muffins must've been a delight. Do you think this recipe would work with frozen cranberries since I don't have dried ones at home?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you! Yes, you can use frozen cranberries, and you could use a higher amount of sugar, since the frozen ones aren't so sweet :)

      Delete
  17. Hey, I think your website might be having browser compatibility issues.
    When I look at your blog site in Opera, it looks fine but when opening in
    Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted
    to give you a quick heads up! Other then that, superb
    blog!
    Also visit my blog - custom stickers

    ReplyDelete
  18. Link exchange is nothing else but it is simply placing
    the other person's webpage link on your page at proper place and other person will also do same in support of you.
    My web-site :: labels

    ReplyDelete
  19. to the highest degree Cuban's labels are influenced habiliment products, which are sold in Kmart stores, are made in sweatshops. Taylor Hicks' affirmation is a affirmation that of the circumstances we always have
    a option.

    Feel free to surf to my web-site - posters online printing

    ReplyDelete