Chokladfondant är en lyxig bakelse som är fin att bjuda sina gäster på. Den är mäktig, men passar bra som dessert efter en lättare middag. Man skall vara noggrann att inte överbaka fondanten, för då får man inte den där härligt rinnande chokladen och den vill man ha. Ät fondanten varm med vaniljglass. Bakelsen är mitt bidrag till månadens sötsak, värmande.

Molten chocolate cake is a luxury cake. It is powerful, but is suitable as a dessert after a light dinner. One should be careful not to over bake the cake, because you want the wonderfully runny chocolate when you cut the cake. Eat the cake warm with vanilla ice cream. This cake is my contribution to månadens sötsak, warming.


Molten Chocolate Cake
6-8 pc

150 g butter
160 g dark chocolate
160 g sugar
4 eggs
75 g flour

Melt the butter and chocolate in the microwave. Let cool. Whisk sugar and eggs pale and fluffy, then add the butter-chocolate mixture and flour. Fill a greased and floured muffin tin/moulds with the batter and bake in 180 degrees oven for 10-13 minutes (depending on the size of the moulds).

 

Chokladfondant
6-8st

150 g smör
160 g mörk choklad
160 g socker
4 ägg
75 g mjöl

Smält smör och choklad i mikrovågsugn. Låt svalna. Vispa socker och ägg ljust och fluffig, tillsätt sedan smör-chokladblandningen och mjöl. Fyll en smord och mjölad muffinsplåt/formar med smeten och grädda i 180 grader ugn i 10-13 minuter (beroende på storleken på formarna).