Saturday, November 24, 2012

Molten Chocolate Cake

Chokladfondant är en lyxig bakelse som är fin att bjuda sina gäster på. Den är mäktig, men passar bra som dessert efter en lättare middag. Man skall vara noggrann att inte överbaka fondanten, för då får man inte den där härligt rinnande chokladen och den vill man ha. Ät fondanten varm med vaniljglass. Bakelsen är mitt bidrag till månadens sötsak, värmande.

Molten chocolate cake is a luxury cake. It is powerful, but is suitable as a dessert after a light dinner. One should be careful not to over bake the cake, because you want the wonderfully runny chocolate when you cut the cake. Eat the cake warm with vanilla ice cream. This cake is my contribution to månadens sötsak, warming.


Molten Chocolate Cake
6-8 pc

150 g butter
160 g dark chocolate
160 g sugar
4 eggs
75 g flour

Melt the butter and chocolate in the microwave. Let cool. Whisk sugar and eggs pale and fluffy, then add the butter-chocolate mixture and flour. Fill a greased and floured muffin tin/moulds with the batter and bake in 180 degrees oven for 10-13 minutes (depending on the size of the moulds).

 

Chokladfondant
6-8st

150 g smör
160 g mörk choklad
160 g socker
4 ägg
75 g mjöl

Smält smör och choklad i mikrovågsugn. Låt svalna. Vispa socker och ägg ljust och fluffig, tillsätt sedan smör-chokladblandningen och mjöl. Fyll en smord och mjölad muffinsplåt/formar med smeten och grädda i 180 grader ugn i 10-13 minuter (beroende på storleken på formarna).

38 comments:

  1. oh upp bara en kaka efter mitt eget hjärta :-) det ser så läckra med flytande choklad innan i. Vilken härlig överraskning! ha en trevlig dag, Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, den är så god med den flytande chokladen :) Tack det samma, kram!

      Delete
  2. Ser så jättegott ut! Har bara ätit liknande på restaurang, borde försöka göra själv också. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Tove! Ja, det är väldigt enkelt att baka själv :)

      Delete
  3. Jag har minsann aldrig gjort fondant, men det ser ju så gott ut!!

    ReplyDelete
  4. Fin bakelse och ljuvlig konsistens! Absolut en favorit hos oss också!:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Lisa! Ja, en favorit hos oss också :)

      Delete
  5. Den ser helt ljuvlig ut! Jag älskar när det är riktigt kladdigt!

    ReplyDelete
  6. Jag måste baka detta någon gång. Tiden vill bara inte räcka just nu. Galet mycket jobb... Kram!

    ReplyDelete
  7. Det är ju ett perfekt bidrag! Låter hur gott, som helst! :)

    ReplyDelete
  8. Åh vad gott, önskar dig en fin helg:)
    Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Önskar dig en fin helg också, kram!

      Delete
  9. Jag gjorde chokladfondant i somras, det är SÅ gott vännen... vilka fina foton du tagit, kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Javisst är det gott! Tack vännen, kram!

      Delete
  10. åh herregud,nu står ja o dreglar och de där i mitten som kommer ut är de ja oftast vill åt,blir som chokladsås och glassen blir toppen över iet,yummmiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, den flytande mitten är det bästa med fondant :)

      Delete
  11. Det är ju så fantastiskt gott med en sån "chokladvulkan". Men som du säger, mäktig!

    ReplyDelete
  12. Den ser helt himmelskt god ut med den rinniga chokladen! du har fått den helt perfekt:) MUMS!!! Kram

    ReplyDelete
  13. Å, vilka grymt smarriga bilder =) Det får jag testa göra någon gång, har aldrig velat men avskräckts av äggfaktorn. Men det kanske jag vågar nu efter att ha så-gott-som-lyckats med kladdkaka :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Ja, du kan nog baka dessa, det blir så gott!

      Delete
  14. Det här är favoriten av alla efterrätter!!! Förra hösten gjorde vi den jämnt vilket resulterade i att det liksom blev för mycket...men nu är det verkligen dags igen! Och tack för påminnelsen!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, visst är de goda! Vi hade en period när vi gjorde dessa varje helg :)

      Delete
  15. Men åh, de ser ju helt fantastiska ut!

    ReplyDelete
  16. Åh, vad perfekt du fått till den! Jag tycker det är så otroligt svårt att få den sådär perfekt rinnig.

    ReplyDelete
  17. Ser ju jätte gott ut! Har aldrig testat att göra chokladfondant. Men det ser ju så otroligt gott ut!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Ja, den är jättegod och testa gärna!

      Delete
  18. Ser otroligt gott ut!! Jag undrar bara vad du använde för att mjöla formen, var det vanligt mjöl eller ströbröd osv?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hej Sara! Ja, jag använde vanligt mjöl. Hoppas du också gillar dem om du bakar dem.

      Delete