Molten chocolate cake is a luxury cake. It is powerful, but is suitable as a dessert after a light dinner. One should be careful not to over bake the cake, because you want the wonderfully runny chocolate when you cut the cake. Eat the cake warm with vanilla ice cream. This cake is my contribution to månadens sötsak, warming.
Molten Chocolate Cake
6-8 pc
150 g butter
160 g dark
chocolate
160 g sugar
4 eggs
75 g flour
Melt the butter
and chocolate in the microwave. Let cool. Whisk sugar and eggs pale and fluffy,
then add the butter-chocolate mixture and flour. Fill a greased and floured
muffin tin/moulds with the batter and bake in 180 degrees oven for 10-13
minutes (depending on the size of the moulds).
Chokladfondant
6-8st
150 g smör
160 g mörk
choklad
160 g socker
4 ägg
75 g mjöl
Smält smör och
choklad i mikrovågsugn. Låt svalna. Vispa socker och ägg ljust och fluffig,
tillsätt sedan smör-chokladblandningen och mjöl. Fyll en smord och mjölad
muffinsplåt/formar med smeten och grädda i 180 grader ugn i 10-13 minuter
(beroende på storleken på formarna).
35 Comments
oh upp bara en kaka efter mitt eget hjärta :-) det ser så läckra med flytande choklad innan i. Vilken härlig överraskning! ha en trevlig dag, Kram!
ReplyDeleteJa, den är så god med den flytande chokladen :) Tack det samma, kram!
DeleteSer så jättegott ut! Har bara ätit liknande på restaurang, borde försöka göra själv också. :)
ReplyDeleteTack Tove! Ja, det är väldigt enkelt att baka själv :)
DeleteJag har minsann aldrig gjort fondant, men det ser ju så gott ut!!
ReplyDeleteJa, det är mycket gott!
DeleteFin bakelse och ljuvlig konsistens! Absolut en favorit hos oss också!:)
ReplyDeleteTack Lisa! Ja, en favorit hos oss också :)
DeleteDen ser helt ljuvlig ut! Jag älskar när det är riktigt kladdigt!
ReplyDeleteJag måste baka detta någon gång. Tiden vill bara inte räcka just nu. Galet mycket jobb... Kram!
ReplyDeleteJa, testa gärna! Kram
DeleteDet är ju ett perfekt bidrag! Låter hur gott, som helst! :)
ReplyDeleteÅh vad gott, önskar dig en fin helg:)
ReplyDeleteKram från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Tack! Önskar dig en fin helg också, kram!
DeleteJag gjorde chokladfondant i somras, det är SÅ gott vännen... vilka fina foton du tagit, kram!
ReplyDeleteJavisst är det gott! Tack vännen, kram!
Deleteåh herregud,nu står ja o dreglar och de där i mitten som kommer ut är de ja oftast vill åt,blir som chokladsås och glassen blir toppen över iet,yummmiiii
ReplyDeleteJa, den flytande mitten är det bästa med fondant :)
DeleteDet är ju så fantastiskt gott med en sån "chokladvulkan". Men som du säger, mäktig!
ReplyDeleteJa, mycket gott!
DeleteSer helt fantastiskt god ut.
ReplyDeletekram
Tack Jenny! Kram
DeleteDen ser helt himmelskt god ut med den rinniga chokladen! du har fått den helt perfekt:) MUMS!!! Kram
ReplyDeleteÅ, vilka grymt smarriga bilder =) Det får jag testa göra någon gång, har aldrig velat men avskräckts av äggfaktorn. Men det kanske jag vågar nu efter att ha så-gott-som-lyckats med kladdkaka :D
ReplyDeleteTack! Ja, du kan nog baka dessa, det blir så gott!
DeleteDet här är favoriten av alla efterrätter!!! Förra hösten gjorde vi den jämnt vilket resulterade i att det liksom blev för mycket...men nu är det verkligen dags igen! Och tack för påminnelsen!
ReplyDeleteJa, visst är de goda! Vi hade en period när vi gjorde dessa varje helg :)
DeleteMen åh, de ser ju helt fantastiska ut!
ReplyDeleteTack! Ja, bakelsen är fantastiskt god!
DeleteÅh, vad perfekt du fått till den! Jag tycker det är så otroligt svårt att få den sådär perfekt rinnig.
ReplyDeleteTack snälla du!
DeleteSer ju jätte gott ut! Har aldrig testat att göra chokladfondant. Men det ser ju så otroligt gott ut!!
ReplyDeleteTack! Ja, den är jättegod och testa gärna!
DeleteSer otroligt gott ut!! Jag undrar bara vad du använde för att mjöla formen, var det vanligt mjöl eller ströbröd osv?
ReplyDeleteHej Sara! Ja, jag använde vanligt mjöl. Hoppas du också gillar dem om du bakar dem.
Delete