Monday, November 19, 2012

Marinated Tofu Burger

Tofu i sig är smaklöst, men det går att få smak på den med en god marinad. Den här marinaden använder jag mig oftast av. Denna gång gjorde jag tofuhamburgare, som åts tillsammans med chiabröd, ost, avokado, tomat och en sås på majonnäs, yoghurt och paprikakrydda. Receptet på chiabrödet får ni imorgon. 

Tofu itself is quite tasteless, but you can get a good taste with a good marinade. This marinade I use most often. This time I made tofu burgers, which were eaten together with chia bread, cheese, avocado, tomato and a sauce of mayonnaise, yogurt and paprika spice. You will get the recipe for chia bread tomorrow.


Marinerad Tofu

1 paket extra fast tofu
3 msk sojasås
2 msk sesamolja
1 msk färsk ingefära, riven
2 vitlöksklyftor, hackad
3 msk rapsolja
1,5 tsk socker
2 tsk citronsaft

Skär tofu i 8 lika stora skivor. Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg tofu i en påse och häll marinaden över. Förslut påsen och placera i kylskåp upp till 24 timmar, skaka påsen då och då. När du är redo att laga tofun, värm ugnen till 200 grader och lägg tofubitarna på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i ugnen ca 8 minuter på varje sida.

 

Marinated Tofu

1 package extra firm tofu
3 tbsp soy sauce
2 tbsp sesame oil
1 tbsp fresh ginger , grated
3 garlic cloves , minced
3 tbsp canola oil
1,5 tsp sugar
2 tsp lemon juice

Cut tofu into 8 equal slices. Mix the marinade ingredients. Place tofu in a bag and pour marinade over. Seal the bag and place in refrigerator for up to 24 hours, shaking the bag occasionally. When ready to bake the tofu, heat the oven to 200 degrees and put tofu on a baking paper covered sheet. Bake in oven about 8 minutes on each side.

35 comments:

  1. Hi! Hopped over from Ann's blog. Never thought of using tofu as a sandwich filling. Great idea!
    When I read you're a Finn, reminds me of the Finnish group of singers who performed in Perth in September, belting out all the ABBA songs. They were simply superb!

    ReplyDelete
  2. I don't ever cook with tofu but you've got me interested. You're always teaching me new things Katarina!

    ReplyDelete
  3. Det ser riktigt gott ut, tofu har jag aldrig testat.
    Ha det fint!
    Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Victoria! Tofu är gott, bara man marinerar/kryddar ordentligt! Kram

      Delete
  4. Så spännande blogg vi hittade här! Hit kommer vi att återvända och
    för att få inspiration!
    Melody med matte

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack, vad glad jag blir! Ni är hjärtligt välkomna åter!

      Delete
  5. Har aldrig testat tofu, men om det bjuds på så där fina skulle jag absolut testa;)
    Ha fina dagen, kram

    ReplyDelete
  6. Jag har faktiskt aldrig provat tofu men om det tål att bombarderas med så mycket goda smaker så förstår jag att det kan vara ett bra alternativ till annat protein.

    Hur är konsistensen? Har fått för mig att det påminner lite om halloumi utan gnisslet och inte alls så salt...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Konsistensen varierar lite, vissa är väldigt mjuka och andra har mera tuggmotstånd. Tofu är nog mjukare än halloumi.

      Delete
  7. Tofu har jag aldrig någonsin smakat! Det har aldrig lockat mig, konstigt nog. Men man måste ju ha lite nytt att upptäcka framöver:) Det ser gott ut! Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Helena! Ja, testa kan man alltid :) Kram

      Delete
  8. Jag marinerade tofu senast i fredags, men som du säger kräver ju den en smakrik marinad, och gärna en längre stund. Tror jag marinerade min lite för kort tid. Men gillar texturen på stekt tofu - känns fräscht!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, man får gärna marinera tofu länge, helst övernatten.

      Delete
  9. Marinating Tofu sounds great! I haven't cooked too much with Tofu yet so this recipe sounds like a great way to get better acquainted with it. Thanks!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, it's really delicious! I hope you will try tofu one day :) Thanks!

      Delete
  10. Replies
    1. Vad roligt! hoppas du gillar den också!

      Delete
  11. Hienon tasaisia hampurilaissämpylöitä jälleen. Ja tuollainen kasvistäyte kelpaisi hyvin minullekin.:)

    ReplyDelete
  12. Onpa todella herkullisen näköinen kasvishampurilainen.:)

    ReplyDelete
  13. Fast tofu är gott men den dallriga, hu! Marinaden låter jättegod, jag hade nog lagt i lite sambal oelek... :)

    ReplyDelete
  14. Hurrah, that's what I was exploring for, what a information! present here at this web site, thanks admin of this web site.

    Feel free to visit my web page :: payday loans bad credit
    my web site - no credit check payday loans

    ReplyDelete