En lasagne utan pasta :) Gott även så här, ibland känns pastan lite överflödig. Men om man vill ha pasta i så är det bara att tillsätta! Men våga testa utan pasta också! 

A lasagna without pasta :) Delicious also like this, sometimes I feel that the pasta is a bit redundant. But if you want the pasta then just add it! But dare try without pasta too!


Aubergine-Zucchini Lasagne

1 aubergine, skivad tunnt
1 zucchini, skivad tunnt

tomatsås
1 burk tomater
1 lök
1 vitlöksklyfta
oregano
basilika
salt
peppar
socker
crème fraiche

parmesanost, riven
cheddarost riven

Tvätta och skiva aubergine och zucchini, strö på salt och låt grönsakerna “gråta” 30 minuter. Därefter skölj dem och torka av. Stek dem i stekpanna, ca 2 minuter på var sida.

Stek lök och vitlök i en kastrull med lite olja. Häll på tomaterna och låt småkoka 30 minuter. Krydda och blanda i 1-2 msk crème fraiche. Täck botten av en ugnsform med lite tomatsås, lägg sedan på zucchini och aubergine. Strö på rikligt med ost. Gör några varv till av ingredienserna och sluta med tomatsås och riven ost. Grädda i 200 graders ugn 20-30 minuter.

 

Eggplant-Zucchini Lasagna

1 eggplant, sliced ​​thin
1 zucchini, sliced ​​thin

tomato sauce
1 can of tomatoes
1 onion
1 clove of garlic
oregano
basil
salt
pepper
sugar
creme fraiche

parmesan cheese, grated
cheddar cheese grated

Wash and slice the eggplant and zucchini, sprinkle with salt and let the vegetables "cry" 30 minutes. Then rinse and wipe dry. Fry them in a frying pan, about 2 min on each side.

Fry the onion and garlic in a pan with a little oil. Pour in the tomatoes and let simmer for 30 minutes. Season and mix in 1-2 tbsp crème fraîche. Put a few spoonfuls of the sauce in the bottom of an ovenproof dish. Cover with the aubergine and zucchini, and sprinkle generously with cheese. Then repeat, ending with a thin layer of sauce and cheese. Bake in 200 degrees oven for 20-30 minutes until bubbling and golden.