Wednesday, November 14, 2012

Eggplant-Zucchini Lasagna

En lasagne utan pasta :) Gott även så här, ibland känns pastan lite överflödig. Men om man vill ha pasta i så är det bara att tillsätta! Men våga testa utan pasta också! 

A lasagna without pasta :) Delicious also like this, sometimes I feel that the pasta is a bit redundant. But if you want the pasta then just add it! But dare try without pasta too!


Aubergine-Zucchini Lasagne

1 aubergine, skivad tunnt
1 zucchini, skivad tunnt

tomatsås
1 burk tomater
1 lök
1 vitlöksklyfta
oregano
basilika
salt
peppar
socker
crème fraiche

parmesanost, riven
cheddarost riven

Tvätta och skiva aubergine och zucchini, strö på salt och låt grönsakerna “gråta” 30 minuter. Därefter skölj dem och torka av. Stek dem i stekpanna, ca 2 minuter på var sida.

Stek lök och vitlök i en kastrull med lite olja. Häll på tomaterna och låt småkoka 30 minuter. Krydda och blanda i 1-2 msk crème fraiche. Täck botten av en ugnsform med lite tomatsås, lägg sedan på zucchini och aubergine. Strö på rikligt med ost. Gör några varv till av ingredienserna och sluta med tomatsås och riven ost. Grädda i 200 graders ugn 20-30 minuter.

 

Eggplant-Zucchini Lasagna

1 eggplant, sliced ​​thin
1 zucchini, sliced ​​thin

tomato sauce
1 can of tomatoes
1 onion
1 clove of garlic
oregano
basil
salt
pepper
sugar
creme fraiche

parmesan cheese, grated
cheddar cheese grated

Wash and slice the eggplant and zucchini, sprinkle with salt and let the vegetables "cry" 30 minutes. Then rinse and wipe dry. Fry them in a frying pan, about 2 min on each side.

Fry the onion and garlic in a pan with a little oil. Pour in the tomatoes and let simmer for 30 minutes. Season and mix in 1-2 tbsp crème fraîche. Put a few spoonfuls of the sauce in the bottom of an ovenproof dish. Cover with the aubergine and zucchini, and sprinkle generously with cheese. Then repeat, ending with a thin layer of sauce and cheese. Bake in 200 degrees oven for 20-30 minutes until bubbling and golden.

 

26 comments:

  1. Det är så gott med zucchini och aubergine i ugn. Jag har gjort en lasagne med zucchini och köttfärssås när vi höll på mycket med GI.

    ReplyDelete
  2. Ser lockande ut! Det är inte länge sen jag blev bjuden på en sådan här lasagne. Min gudmor hade dock också kött i sin version, men för mig är det ingen skillnad.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Lisa! Ja, det är vanligt att ha kött i också!

      Delete
  3. Herkulliselta näyttää! Ei tällaiset ruoat aina sitä pastaa kaipaakaan. Munakoiso varsinkin on herkkuani.:)

    ReplyDelete
  4. Jag tycker inte att man saknar pastan det minst när det finns squash och/eller aubergine i lasagnen istället. Blir mycket gott!

    ReplyDelete
  5. Perfekt för mig som gärna inte äter pasta, den här ska jag testa.
    Må så gott, kram

    ReplyDelete
  6. Underbart! Så läckert och vad hungrig jag blir nu!

    ReplyDelete
  7. It's lunchtime and I'm hungry and I really, really want some of this! It looks so....... good! I love the idea of using veggies instead of pasta!

    ReplyDelete
  8. Vilket kul alternativ till vanlig vegetarisk lasagne, klart man klarar sej utan pasta!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, visst är det! Och vem behöver pasta :)

      Delete
  9. Riktigt gott låter det!!
    Ha en underbar dag och kväll!!!
    Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    ReplyDelete
  10. Festligt att du har ett lasagnerecept idag:) Här hemma åt vi lasagne till middag ikväll, fast jag använde mig av pasta, spenat och tomatröra.

    Kolla di blogg för med din kommentar kommer det upp misstänkt spam. Kramar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Låter gott det också! Hmm, undrar vad det kan bero på, måste kolla, tack! Kram

      Delete
  11. Ja inte behövs det pastaplattor för att göra lasagne! Brukar göra med enbart squash eller aubergine men detta låter som en riktigt smarrig kombo!
    Så trevligt att ni var lediga på Diwali! :) Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Absolut inte :) Ja, det var riktigt kul med en ledig tisdag, kram!

      Delete
  12. Hej Katarina! bra recept för lasagne! vi äter faktiskt inte pasta och ris hemma, så receptet är välkomna :-) Tack för receptet och ha en bra dag, kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hej! Tack så mycket! Ha en fin fredag, kram!

      Delete
  13. Fantastiskt god lasagne man saknar inte plattorna alls, passar perfekt för mig som har svårt att äta pasta pga sjukdom. Byte dock ut osten mot fetaost och mild ost, blev super mumsigt! Kommer definitiv göras om!
    Till och med min mamma blev sugen på att äta den när hon själv lagade kyckling till henne och pappa till lunchen, så hon snodde lite som hon ska ha som matlåda på jobbet ikväll, hehe! ;)

    Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vad glad jag blir Johanna när du testar mina recept och att du dessutom gillar dem :) Stort tack till dig, kram!

      Delete