Idag bjuder jag på kex med smak av choklad och pepparkaka. Jag tycker att man blir glad av att bara se på dem, men jag kan lova dig att gladare blir du när du äter dem, för de är mycket goda! 

Today, I'm giving you a cookie recipe with the taste of chocolate and gingerbread. I think these makes you happy just to look at them, but I can promise you that you will be even happier when you eat them, they are very good!


Chocolate-Gingerbread Dough Cookies

150 g butter room temperature
1,5 dl sugar
1 dl brown sugar
1 egg
3 dl flour
0,5 dl cocoa powder
0,5 tsp baking powder
gingerbread dough pieces

Preheat oven to 175 degrees. Place parchment paper on a baking sheet. Beat butter and sugar until light and fluffy. Add the egg and mix. Mix in the dry ingredients. Roll dough into balls and flatten them slightly. Roll small balls of gingerbread dough and press them into the cookies. Place the cookies on the prepared sheet. Bake in the oven for about 12 minutes.



Choklad-Pepparkaksdegskex

150 g smör rumstemperatur
1,5 dl socker
1 dl farinsocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
0,5 dl kakaopulver
0,5 tsk bakpulver
pepparkaksdegsbitar

Värm ugnen till 175 grader. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt. Vispa smör och socker tills ljust och fluffigt. Tillsätt ägget och blanda. Blanda i de torra ingredienserna. Rulla degen till bollar och platta dem en aning. Rulla små bollar av pepparkaksdegen och tryck dem i kakorna. Ställ kakorna på den förberedda plåten. Grädda i ugnen i ca 12 minuter.