Choklad, choklad, choklad, kan man inte få för mycket av :) De här kakorna är fyllda med en krämig chokladfrosting, receptet till frostingen hittade jag på Toves fina blogg! Titta gärna in hos henne, hon bakar mycket gott och dekorerar så fint.

Chocolate, chocolate, chocolate, you can't have too much chocolate :) These cookies are filled with a creamy chocolate frosting, which I found on Tove's lovely blog! Feel free to visit her blog, she bakes great looking cakes and decorates them nicely.



Chokladkex med chokladfyllning

85 g mörk choklad
120 g smör
2,5 dl socker
3 stora ägg
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
0,5 tsk bakpulver
1/4 tsk salt


Värm ugnen till 175C. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Smält choklad och smör i mikrovågsugn. Rör tills slät och låt svalna.

I en skål, vispa ihop socker, ägg och vaniljsocker tills väl blandat. Rör i choklad blandningen. Sikta samman mjöl, kakaopulver, bakpulver och salt. Blanda sedan i ägg-chokladblandningen, blanda bara tills allt kommer samman och inga strimmor av de torra ingredienserna är kvar.
Häll smeten i en spritspåse och spritsa små cirklar på bakplåtspapperet. Lämna mellanrum mellan kakorna. Grädda i 5-7 minuter. Något större kakor kan behöva ytterligare en minut eller två av gräddningstiden. Låt svalna helt på bakplåten. Fyll med chokladfudgefrosting.

 

Chocolate Cookies with Chocolate Filling

85 g dark chocolate
120 g butter
2,5 dl sugar
3 large eggs
1 tsp vanilla sugar
2,5 dl flour
0,5 dl cocoa powder
0,5 tsp baking powder
1/4 tsp salt
Preheat oven to 175C. Place parchment paper on a baking sheet. Melt chocolate and butter in microwave. Stir until smooth and let cool.

In a bowl, whisk together sugar, eggs and vanilla until well blended. Stir in chocolate mixture. Sift together the flour, cocoa powder, baking powder and salt. Then mix in the egg-chocolate mixture, mixing just until everything comes together and no streaks of dry ingredients remain.
Pour the batter into a piping bag and pipe small circles on baking parchment. Leave space between cookies. Bake for 5-7 minutes. Slightly larger cookies may need another minute or two of baking time. Let cool completely on the baking sheet. Fill with chocolate fudge frosting.