Sunday, November 4, 2012

Chocolate Cookies with Chocolate Filling


Choklad, choklad, choklad, kan man inte få för mycket av :) De här kakorna är fyllda med en krämig chokladfrosting, receptet till frostingen hittade jag på Toves fina blogg! Titta gärna in hos henne, hon bakar mycket gott och dekorerar så fint.

Chocolate, chocolate, chocolate, you can't have too much chocolate :) These cookies are filled with a creamy chocolate frosting, which I found on Tove's lovely blog! Feel free to visit her blog, she bakes great looking cakes and decorates them nicely.



Chokladkex med chokladfyllning

85 g mörk choklad
120 g smör
2,5 dl socker
3 stora ägg
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
0,5 tsk bakpulver
1/4 tsk salt


Värm ugnen till 175C. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Smält choklad och smör i mikrovågsugn. Rör tills slät och låt svalna.

I en skål, vispa ihop socker, ägg och vaniljsocker tills väl blandat. Rör i choklad blandningen. Sikta samman mjöl, kakaopulver, bakpulver och salt. Blanda sedan i ägg-chokladblandningen, blanda bara tills allt kommer samman och inga strimmor av de torra ingredienserna är kvar.
Häll smeten i en spritspåse och spritsa små cirklar på bakplåtspapperet. Lämna mellanrum mellan kakorna. Grädda i 5-7 minuter. Något större kakor kan behöva ytterligare en minut eller två av gräddningstiden. Låt svalna helt på bakplåten. Fyll med chokladfudgefrosting.

 

Chocolate Cookies with Chocolate Filling

85 g dark chocolate
120 g butter
2,5 dl sugar
3 large eggs
1 tsp vanilla sugar
2,5 dl flour
0,5 dl cocoa powder
0,5 tsp baking powder
1/4 tsp salt
Preheat oven to 175C. Place parchment paper on a baking sheet. Melt chocolate and butter in microwave. Stir until smooth and let cool.

In a bowl, whisk together sugar, eggs and vanilla until well blended. Stir in chocolate mixture. Sift together the flour, cocoa powder, baking powder and salt. Then mix in the egg-chocolate mixture, mixing just until everything comes together and no streaks of dry ingredients remain.
Pour the batter into a piping bag and pipe small circles on baking parchment. Leave space between cookies. Bake for 5-7 minutes. Slightly larger cookies may need another minute or two of baking time. Let cool completely on the baking sheet. Fill with chocolate fudge frosting.

44 comments:

  1. Tack igen för länken och tack för fina ord, så glad jag blev! Kakorna ser jättegoda ut, och det brukar det ju vara med så mycket choklad. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. De orden är du så värd, tack själv bara!

      Delete
  2. THese looks definitely something I would like to have right now along with my coffee. Thanks for sharing.

    ReplyDelete
  3. Men mums, choklad kan man aldrig få för mycket av kram Diana

    ReplyDelete
  4. Oj vilka härliga kex, dubbelt med choko, dubbelt så gott!:)

    ReplyDelete
  5. Tuo täyte näyttää siltä, että sitä tekisi mieli lusikoida ihan sellaisenaankin.:)

    ReplyDelete
  6. Vattnas i munnen igen. Nu är jag sugen på hembakat. Dags att sätta igång kanske...

    ReplyDelete
  7. Ja, Tove har verkligen en kanonfin blogg och det har du med vännen. Detta ser jättesmarrigt ut, mums mums!

    ReplyDelete
  8. åh allt med fudge blir så kladdigt och chokladigt,riktigt gott.

    ReplyDelete
  9. Mmmmm, verkar kladdigt och gott =)

    ReplyDelete
  10. WOW! I love the chocolate frosting, makes me drool :D

    ReplyDelete
  11. Oh my... Chocolate... There can never be enough chocolate... Agreed! These cookies look soo good.

    ReplyDelete
  12. Helt rätt, choklad (och ost:)) kan man aldrig få för mycket av!

    ReplyDelete
  13. this looks wonderful delicious dessert

    ReplyDelete
  14. Gahhhh vad gott : ) Gillade du Bond filmen? : ) kram Sofia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Sofia! Vi skall se Bond imorgon :) Kram

      Delete
  15. Supergoda kakor, tack för receptet :)

    ReplyDelete