Att baka med pumpa ger en saftig och god kaka! Pumpa tillsammans med kryddor som kanel, ingefära och muskot går hand i hand. Jag har toppat min kaka med frosting och kanelchips. 

To bake with pumpkin gives a moist and delicious cake! Pumpkin together with spices like cinnamon, ginger and nutmeg go hand in hand. I topped my cake with frosting and cinnamon chips.



Pumpkin Spice Cake

2 small eggs
1 dl sour cream
1,5 dl pumpkin puree
100 g butter, melted
2,5 dl flour
1,5 dl brown sugar
0,5 tsp vanilla sugar
0,5 tsp baking powder
0,5 tsp baking soda
1/4 tsp salt
1 tsp cinnamon
0,5 tsp ginger, ground
1/4 tsp nutmeg, ground

frosting
2 tbsp butter, softened
vanilla extract
0,5 tsp cinnamon
100 g cream cheese
3 dl powdered sugar

Beat butter, vanilla, and cream cheese in a bowl. Add the powdered sugar, beating until well combined. Spread frosting evenly over top of cake.
Preheat oven to 175 degrees. Butter and flour a cake pan. Beat eggs, sour cream, pumpkin, and butter. Add flour, brown sugar, vanilla sugar, baking powder, baking soda, salt, and spices. Stir until all is combined.
Pour batter into prepared cake pan and bake for 35-45 minutes or until a toothpick inserted in the cake comes out clean. Let cool for ten minutes, then invert cake onto a plate and let cool completely.

To make the frosting beat butter, vanilla, cinnamon, and cream cheese in a bowl. Add the powdered sugar, beating until well combined. Spread frosting evenly over top of  the cake.

 

Kryddkaka med Pumpa

2 små ägg
1 dl gräddfil
1,5 dl pumpapuré
100 g smör, smält
2,5 dl vetemjöl
1,5 dl farinsocker
0,5 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
1 tsk kanel
0,5 tsk ingefära, mald
1/4 tsk muskot, mald

glasyr
2 msk smör, mjukt
vaniljextrakt
0,5 tsk kanel
100 g färskost
3 dl florsocker

Värm ugnen till 175 grader. Smörj och mjöla en kakform. Vispa ägg, gräddfil, pumpa och smör. Tillsätt mjöl, farinsocker, vaniljsocker, bakpulver, bikarbonat, salt och kryddor. Rör tills allt är blandat.
Häll smeten i kakformen och grädda i 35-45 minuter eller tills en tandpetare införs i kakan kommer ut ren. Låt svalna i tio minuter, sedan vänd kakan på en tallrik och låt svalna helt.
För att göra glsyren vispa smör, vanilj, kanel och färskost i en skål. Tillsätt florsocker, vispa tills väl blandat. Bred glasyren jämnt över kakan.