Det här är mjuka cookies med en god smak av pumpa och kryddor. De är goda att äta varma och vi testade att göra glass sandwich av dem och det var mycket gott. Jag använde kanelchips, men man kan ta chokladbitar istället. 

These are soft cookies with a good taste of pumpkin and spices. They are good to eat warm and we made ice cream sandwich of them and it was really good. I used cinnamon chips, but you can take pieces of chocolate instead.


Pumpkin Cinnamon Chip Cookies

60 g unsalted butter, softened
1 dl brown sugar
0,5 dl granulated sugar
1 small egg
1 tsp vanilla extract
1 dl pumpkin puree
0,5 tbsp syrup
0,5 tsp cinnamon
1/8 tsp ground nutmeg
1/8 tsp ground ginger
1/8 tsp salt
4 dl flour
0,5 tsp baking soda
2 dl cinnamon chips

Beat butter, brown sugar and granulated sugar. Add the egg, vanilla, and beat until mixture is light and fluffy. Add the pumpkin puree, syrup, cinnamon, nutmeg, ginger, and salt, and mix. Add the flour, baking soda, and mix until just combined. Fold in the cinnamon chips. Dough will be thick, yet soft, and must be refrigerated for at least 2 h before scooping out and baking off. 

Preheat oven to 175C. Form balls of dough using a cookie scoop and place balls on baking sheets. Flatten them slightly. Bake for 12-15 minutes or until the edges of the cookies are golden and set. Allow cookies to cool on baking sheets for at least 10 minutes before moving them.


Pumpa-Kanelchips Cookies

60 g osaltat smör, mjukt
1 dl farinsocker
0,5 dl strösocker
1 litet ägg
1 tsk vaniljextrakt
1 dl pumpapuré
0,5 msk sirap
0,5 tsk kanel
1/8 tsk riven muskot
1/8 tsk mald ingefära
1/8 tsk salt
4 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
2 dl kanelchips

Vispa smör, farinsocker och strösocker. Tillsätt ägg, vanilj och vispa tills blandningen är lätt och fluffig. Tillsätt pumpapuré, sirap, kanel, muskot, ingefära och salt, blanda. Tillsätt mjöl och bikarbonat, blanda. Rör till sist i kanelchipsen. Degen blir tjock men ändå mjuk och det är bra att ställa den i kylskåp i ca 2 h innan bakning.

Värm ugnen till 175C. Forma bollar av degen med en glasskopa och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta dem en aning. Grädda i 12-15 minuter eller tills kanterna är gyllene. Låt cookies svalna på bakplåten i minst 10 minuter innan du flyttar dem.