Sunday, October 28, 2012

Pumpkin Cinnamon Chip Cookies

Det här är mjuka cookies med en god smak av pumpa och kryddor. De är goda att äta varma och vi testade att göra glass sandwich av dem och det var mycket gott. Jag använde kanelchips, men man kan ta chokladbitar istället. 

These are soft cookies with a good taste of pumpkin and spices. They are good to eat warm and we made ice cream sandwich of them and it was really good. I used cinnamon chips, but you can take pieces of chocolate instead.


Pumpkin Cinnamon Chip Cookies

60 g unsalted butter, softened
1 dl brown sugar
0,5 dl granulated sugar
1 small egg
1 tsp vanilla extract
1 dl pumpkin puree
0,5 tbsp syrup
0,5 tsp cinnamon
1/8 tsp ground nutmeg
1/8 tsp ground ginger
1/8 tsp salt
4 dl flour
0,5 tsp baking soda
2 dl cinnamon chips

Beat butter, brown sugar and granulated sugar. Add the egg, vanilla, and beat until mixture is light and fluffy. Add the pumpkin puree, syrup, cinnamon, nutmeg, ginger, and salt, and mix. Add the flour, baking soda, and mix until just combined. Fold in the cinnamon chips. Dough will be thick, yet soft, and must be refrigerated for at least 2 h before scooping out and baking off. 

Preheat oven to 175C. Form balls of dough using a cookie scoop and place balls on baking sheets. Flatten them slightly. Bake for 12-15 minutes or until the edges of the cookies are golden and set. Allow cookies to cool on baking sheets for at least 10 minutes before moving them.


Pumpa-Kanelchips Cookies

60 g osaltat smör, mjukt
1 dl farinsocker
0,5 dl strösocker
1 litet ägg
1 tsk vaniljextrakt
1 dl pumpapuré
0,5 msk sirap
0,5 tsk kanel
1/8 tsk riven muskot
1/8 tsk mald ingefära
1/8 tsk salt
4 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
2 dl kanelchips

Vispa smör, farinsocker och strösocker. Tillsätt ägg, vanilj och vispa tills blandningen är lätt och fluffig. Tillsätt pumpapuré, sirap, kanel, muskot, ingefära och salt, blanda. Tillsätt mjöl och bikarbonat, blanda. Rör till sist i kanelchipsen. Degen blir tjock men ändå mjuk och det är bra att ställa den i kylskåp i ca 2 h innan bakning.

Värm ugnen till 175C. Forma bollar av degen med en glasskopa och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta dem en aning. Grädda i 12-15 minuter eller tills kanterna är gyllene. Låt cookies svalna på bakplåten i minst 10 minuter innan du flyttar dem.


26 comments:

  1. Ohh, these would be so lovely for icecream sandwiches. I want some right now...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, they are really great with ice cream!

      Delete
  2. Fina kex! Har du använt färdig/köpt puré eller gjort den själv? Tror du man kan använda sig av butternut squash i receptet?(funderar på smak skillnaden):)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Lisa! Jag gör puréen själv och nu använde jag kabocha pumpa, men butternut squash passar också bra!

      Delete
    2. Jag brukar oftast ha butternut squash hemma, så skall nog ta och försöka mig på detta recept!:)

      Delete
  3. Så fina cookies! Om du visste hur jag letat efter kanelchips när jag var i Canada, och min dotter även i USA. Var in i hur många affärer som helst utan att hitta några. Är det någon som vet var man köper dessa? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Vad konstigt, där trodde jag att de säljs överallt! Jag vet inte om de finns i Singapore längre, men jag kan gå och titta i affären och skicka till dig i så fall :) Undrar om Hershey's säljer online dessa kanelchips?

      Delete
  4. Lät väldigt goda perfekt halloween efterrätt kram Diana

    ReplyDelete
  5. Det låter gott! Vad är kanelchips?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! De är som chokladchips, men med smak av kanel :) Här är en bild på dem: http://hovkonditorn.blogspot.sg/2012/05/oatmeal-cinnamon-chips-cookies.html

      Delete
  6. Okay, so I made a pumpkin vinaigrette for a dinner party last night and only used a quarter cup of the can. I was wondering what to do with the rest and here you are with pumpkin cookies, delicious pumpkin cookies! You've come to the rescue Katarina!

    ReplyDelete
  7. Gillar sista bilden med glass, yum! Oh, så mycket man kan göra med kanelchipsen... jag har mina i kylskåpet så de håller lite längre :) Söndagskramar till dig!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, man kan verkligen använda dem till mycket :) Kram

      Delete
  8. Du är så påhittig! Kreativa, höstiga kakor! :-)

    ReplyDelete
  9. Gott med kryddorna i kakorna, känns som det passar för kommande årstid här hos oss:)

    ReplyDelete
  10. Vad kul att ha pumpa i småkakor! Ser så gott ut (som vanligt)!

    ReplyDelete
  11. Vad gott det ser ut med glass mellan kakorna! Vad duktig som hinner baka så ofta:) Kram

    ReplyDelete
  12. Vad spännande! Jag har köpt hem en pumpa som jag tänker baka pumpapaj av, men detta bar ju ett annat alternativ klart.

    Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pumpapaj låter gott också! Lycka till, kram!

      Delete